Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sen depresyona girmişsin suçu da işletim sistemine atmışsın. Boşu boşuna sistemini değiştirme bence. Senin dediğin sebepten ötürü daha önce 10 kere windowstan linux dağıtımlarının her birine geçmişimdir. Hayatımdaki tek değişiklik sistemi toparlamaya dosyaları aktarmaya harcadığım zaman oldu. 1-2 hafta sonra tekrar windows'a döndüm. İşini windowsta görebiliyorsan devam et derim. Hali hazırda bir işle meşgulken, kurulu düzeni bozup linux dağıtımı kullanmak mantıklı değil. İlla geçmek istiyorsan öncelikle başka bir bilgisayara ya da harici bir diske kurup o şekilde kullanıp öğrenmeni ve sonra geçmeni tavsiye ederim. Öğrenmeden geçersen, geri dönersin. İyi geceler.

Ayrıca sadece kendi deneyimim olarak söylüyorum. Hangi cihaza kurduysam ubuntu windows 10 dan daha yavaş çalışıyor. Diğer dağıtımlar için bir şey diyemeyeceğim. Belki de benim kurulumumda hata var tabi bilemiyorum ama izlenimim bu yönde.
Başka bir şekilde linux dağıtımlarını kullanıyorum hocam daha çok raspberry pi 'de yazdığım kodların sürekli olarak çalışması için vesaire yani öyle yabancılık çekecek kadar yabancı değilim masaüstü şeklinde de deneyimim olmuştu.

DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben linux kullanınca kendimi çok yalnız hissediyorum ondan hep kaldırıyorum. Kullanmasını en azından işimi görecek kadar biliyorum ama çok yalnız hissediyorum. Sanki insanlık teknolojiden uzaklaşmış gibi geliyor bana öyle kötü bir etkisi var.
Sanki hocam birazcık öyle gibi dursada aslında işin içine girince her şey güzelleşiyormuş gibi sanki yani hani biraz uğraştıktan sonrasında keyif vermeye başlıyor bence. Evet bazı şeyleri zor olabilir gerçekten ek bir çabayla o özelliklere otutturabilirsiniz sistemi belki ama en azından işinize yarayacak özellikleri kullanırsınız Windows'ta kullanmadığım bir çok özellikte varda ne oluyor diye düşünüyorum ben aslında bide tabi şimdi yılların alışkanlığı var üzerimizde Windows 'ta onuda pay etmek gerekiyor aslında

tatarhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ubuntu biraz daha özgünlükçü, görselci ama karmaşık. windowstan geçenler için Mint'e alışması daha kolay. Zaten Mint ubuntu çekirdeği kullanıyor ubuntunun hafifletilmiş ve iyileştirilmiş hali olarak düşünebilirsin.
Hocam peki masaüstünü daha da güzelleştirmem için ubuntuda ne diye aramalar yapmam gerekiyor tema şeklinde mi geçiyor Linux 'tada ?