Ubuntuyla daha önce deneyimim olmuştu ama uzun bir süre değildi nedense Windows 'tan sıkıldım öyle aman aman Windows 'ta çalışan programları çok kullanmıyorum bi photoshop onuda wine ile hallederim zaten. Genelde programcılık yapıyorum android ve web 'e yazılım geliştiriyorum kullandığım editörde zaten vs code oda linux 'ta var. Android studio deseniz oda var Linux 'ta. Node.js python c deseniz python ve c zaten içinde geliyor diye biliyorum. Node.js olsun yada diğer diller olsun sanki linux ile daha uyumlu. Bazı şeyleri tam bilmiyorum aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Kafamı kurcalıyor aslında ne yapsam ne etsem diye bi şeyi düşünüyorum bilmiyorum daha doğrusu bugün araştırdımda Windows 'un wireless ekran paylaşma özelliğini çok kullanıyorum buda galiba ubuntuda da ek programlar sayesinde mümkün.

Birde sormak istediğim diğer bir soru için masaüstü özelleştirmesi için ubuntuda neyi kullanıyorsunuz ? Geçsem acaba Windows 'u özler miyim düşünceside var ama bi yandanda çok geçmek istiyorum nedense Windows bıkkınlık vermeye başladı windows'ta nedense kod yazarken çok dikkatim dağılmaya başladı gibi hissediyorum. Bir şeyler sürekli dikkatimi dağıtıyor gibi geliyor nedense. Donanımlarım sanırsam uyumlu Monster Abra a5 v13.2 kullanıyorum ekran kartım vesaire uyumlu gtx 1050 'nin linux içinde driver 'ı var monitörlü şekilde kullanıyorum zaten.

Ubuntuyu kurduktan sonrasında ne yapmalıyım ? Birde güzel bir masaüstü istiyorum açıkçası ve masaüstü için nasıl bir değişiklik yapacağımı bilmiyorum