Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla ben hatunu ikna ettim.İki evladım var onlarda dünden razılar.

Mersin - Hatay yada Manisa ya yerleşeceğim inş bu olaylar bitince.Bahçeli bir yer kiralayacağım.Dediğinnde çok haklısın kardeşim.Günümüzde durum tamda senın anlattığın gibi.

Ne ekmeyi düşünüyorsun tahsin ? damlama mı yapacaksın ?

100-125 tavuk ile elinde yumurta kalmaz satarsan 1750-2500 lira net kazanç elde edebiliyorsun.Ama hayvanlar gezecek.Salma alanı olacak.Yerde yoncadır ottur herşey olacak ihtiyacını oradan görecek.Yeme dayarsan çiftlik tavuğundan farkı olmaz.

Ben 25 tavuk 3 horoza 1,5 ay 50k luk yem yetiriyorm.Buna rağmen günlük 20 yumurta alıyorum.Yemi dayasam daha fazlada alırım ama gerek yok organik olsun.
Domates salatalık fasulye biber ekecegim. 20 30 tane içi beyaz olan karpuzlardan ve bal kabağı
Bu sene iyi tohum kullanacağım. 10 baş salatalık 3 4 aileye yetiyormuş ve 2 günde salatalık veriyormuş. Bunun gibi iyi verim veren tohum kullanacağım.
500 metre kare Meyve bahçem var. Geçen sene 54 kilo vişne topladım. Birkaç cins Erik ağaçlarım, elma armut ayva döngel yani muşmula ağacım var. Geçen sene incirle ceviz ve dut pek vermedi meyve (:

Damlama sistemi. Salatalığa ayrı domates biber ayrı ayrıymış damlama delik mesafesi. Bizde kara düzen değilde birazcık profesyonel yapalım ki iyi verim alalım bu sene..
Allahtan aylık 3 4 tl su faturası geliyor yazın. Belediye sagolsun neredeyse para bile almıyor sudan 😂 Ayrıca kuyum var su dolu lakin su ucuz olunca gerek kalmıyor 😀