İmkân var ( çok şükür )
Zaman var ( çok şükür )
Yer yurt vs. memlekette var ( çok şükür )
Ama birde evlilik denen olay var ki ; eşim akşama kadar instagramda, tv de şurada burada bu tarz şeyleri görse bayılır, hayran olur ama gel gidip yerleşelim deyince yerleşeceğin bölgenin ikliminden girip örf adet vs. çıkar en sonunda dellenir kıçının üzerine oturur kalırsın.
Fotoğrafda yer alan yer bana ait ama gel gelelim senede iki defa gidebilmek için kılı kırk yarıyorum. Yukarı da Allah var gitsem, etsem eşim bir şey demez. Ama iki çocuğu ve hanımı arkada bırakmak içime sinmiyor. Gider gitmez apar topar dönüyor insan.
Valla ben hatunu ikna ettim.İki evladım var onlarda dünden razılar.
Mersin - Hatay yada Manisa ya yerleşeceğim inş bu olaylar bitince.Bahçeli bir yer kiralayacağım.Dediğinnde çok haklısın kardeşim.Günümüzde durum tamda senın anlattığın gibi.
İki hafta önce 500 metrelik tekirdagdaki evimin bahçesini tırtır ile sürdüm. İki hafta dinlenmeye bıraktım. Nasipse bu hafta sonu gidip sebze ekecegim. Sulama sistemi vs hepsinin altyapısı hazırlandı. (: bag bahçe insana huzur veriyor.
Ne ekmeyi düşünüyorsun tahsin ? damlama mı yapacaksın ?
Abim tavukları nereden aldıysa valla adamın dediğigibi kocaman yumurtluyorlar ve bi tanesi çift sarılır yumurtlar demişti. Aynen öyle oldu. Biz tavukları küçükken aldık biz baktık. çiftliği olan bi abiden yem tavsiyesi almıştım katkısız. ve şimdi aileyle konuştum büyüteceğiz

30 adete kadar çıkartacağım.
100-125 tavuk ile elinde yumurta kalmaz satarsan 1750-2500 lira net kazanç elde edebiliyorsun.Ama hayvanlar gezecek.Salma alanı olacak.Yerde yoncadır ottur herşey olacak ihtiyacını oradan görecek.Yeme dayarsan çiftlik tavuğundan farkı olmaz.
Ben 25 tavuk 3 horoza 1,5 ay 50k luk yem yetiriyorm.Buna rağmen günlük 20 yumurta alıyorum.Yemi dayasam daha fazlada alırım ama gerek yok organik olsun.