Bende size süreç ile ilgili vereyim benim başımada benzeri bir durum geldi kredi kartı borcumu 2018 de anlaşma ile kapattım malasesef masrafları ödeyerek ilk önce icra dosyasını kaldırtın daha sonra banka mevcut şirket hesabınıza bir süre para giriş ve çıkışları yapın ne kadar yüksek olursa o kadar iyi daha sonra bankada çalışan bir tanıdığım bana 2000 tl lik (bankalarda müdürlerin yetkileri ile veriliyor) kredi çıkarttıp 3 ay düzenli ödeyip sonra tamamını kapattım ve kredi kartı başvurusunda bulundum ilk önce 800 tl limitli kredi kartı gönderdiler (2yıl önce) şu an kartımın limiti 50.000 tl ve 100 bin tl ye kadar ihtiyaç kredisi çıkıyor ayrıca ayrıca bu arada şahıs şirketimi ltd ye çevirdim ve şirketim adına yaklaşık 400 bin civarı kredi çektim (araç kredisi) ilk kredi çekim işleminde vermiyorlardı yine bir tanıdık vasıtası ile kredi çıkılmıştı yeni bir şirket diye vermek istememişlerdi hibe kredi konusuna gelince kosgeb için baştan eleman desteği ile başlaman gerekiyor sıkıntılı bir süreç sırf o işleri takip eden kişiler ve şirketler var bence pek bulaşma fakat eğitim desteklerinden falan yararlanabilirisn udemy den aldığın eğitimlerin falan parasını ödüyorlar diye biliyorum. Ama gerçek şuki bahsi geçen 5 yıllık kırmızı kalem diye bir dönem yok bence ben bunu yakalaşık 1 yıl içinde aştım bankada bir tanıdığınızın müdür veya müdür yardımcısının size küçük bir miktar kredi çıkartıp bunu düzenli ödemeniz herşeyi düzeltiyor.