Merhaba arkadaşlar, uzman seo'cu arkadaşlara bir kaç sorum olacak bunları sürekli merak ediyorum. En iyi bu konu'da aydınlanırım diye tahmin ediyorum.
1.) Öncelikle hizmet sektöründe ki sitem için hazır script'mi yoksa wordpress mi kursam daha sağlıklı olur ?
2.) Wordpress kurarsam seo eklentilerini tavsiye edermisiniz. Ediyorsanız hangi seo eklentisi daha iyidir ?
3.) Sitemi kurup, makalelerim için ve sitemde ki görsellerin boyutlarını, içeriklerini, h etiketlerini güzel bir şekilde bitirdikden sonra google searc console'a ne zaman kayıt etmem gerekir ?
4.) Sitemapımı ne zaman göndermeliyim ?
5.) Backlink ne zaman sonra almalıyım ve maximum link almak fayda mı sağlar yoksa zararı mı olur ?
6.) Blog sayfam'a girdiğimiz makaleler de sadece video kullansamda faydası olurmu, sadece metin olarak mı google index alıyor ?
7.) Makale eklerken meta kısmına anahtar kelime maximum ne kadar eklemeliyim, yada nelere dikkat etmeliyim ?
8.) Son olarak yeni bir makale girdiğim de bunu manuel search konsoldan eklemelimiyim yoksa google'un otomatik index almasını beklemem gerekiyor ?
+
9.) Adwords'e verilen reklam sonucu siteye gelen ziyaretçilerin site sıralamalarına artısı oluyormu ?
10.) Aynı şekilde sosyal medya hesaplarından sponsorlu reklamdan gelen ziyaretçilerin sıralama da artısı oluyor mu ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Normalde pek bu tarz konulara yazmamda özelden yazdım kendimce yapman gerekenleri takıldığın yerleri sorabilirsinn