Merhaba Arkadaşlar;

11 yıldır sektörde faaliyet gösteren, yeni yeni kurumsallaşmaya çalışan bir ajansta açıldığı günden bu yana çalışıyorum. Hizmet vermeye başladığımız tarihten bu yana da kapalı gişe çalışıyoruz. Daha doğrusu çalışıyorduk Ta ki 2 ay öncesine kadar... Bu corona illetinde müşteri ve piyasa kaybetmedik lakin, siparişler durma noktasına geldi. Haklı olarak kimse para harcamak istemiyor.

Ne yaparız ne ederiz diye bir çözüm yolu ararken, forumun en kalabalık üç katgorisinden biri olan "Instagram kategorisi" gözüme çarptı. Acaba biz de bu mecrada para kazanabilir miydik? İşverenimiz @canan; hanımla bir proje yapıp bütçelendirdik ve yaklaşık 50 gün önce uygulamaya başladık. Amacımız müşterilerimize Instagram üzerinden para kazandıracak projeler tasarlamaktı. Takipçi kasmakltan bir adım ötesini düşünüyorduk.

Bu alanda kör topal ilerlerken; @yahyadegirmen; kardeşimizle tanıştım. Kendisi 17 yaşında pırıl pırıl bir kardeşimiz. 35 yaşında olan ben ve 43 yaşına yeni girmiş patronumuz @canan; Hanım; genç nesile sürekli önyargı ile bakıyoruz. Yahya kardeşimize de öyle baktık. Bu önyargının haklı sebepleri var. Ama o konuya girmeyelim Tüm gençleri seviyoruz. Biz de gençtik neticede

Yahya kardeşimin Instagram ile alakalı BU konusunda anlaştık. İstediği ücreti ödedik. Kendisinden bir de garanti talep ettik. Dedik ki "25 K anlaşıyoruz, eksik gelen her K için geri ödeme talep ederiz." kendisi bize "elbette" dedi. Açıkçası o şartımızı kabul etse de biz olası aksaklıkta geri ödeme alacağımızı düşünmüyorduk. Hatta patronum "sen güzel şikayet yazısı yazarsın Ufuk, istersen olası kötü duruma karşı şimdiden taslak olarak hazırla" bile dedi

Neticede çekiliş gerçekleşti, biz istediğimiz rakamın yarısına ulaştık. Hali ile de geri ödeme talep ettim. Ödeme talebimizi ilettiğimizde de EFT saatlerinde idik. Kendileri hiç zorluk çıkarmadan geri ödemeyi kabul ettiler. Çamura yatmadan kabul etmeleri de bizi şüphelendirdi. Çünkü alışık değiliz Ne zaman birinden haklı bir geri ödeme talep etsek, çamur da oynuyoruz

Açıkçası hemen kabul etmeleri ve istedikleri sayıyı yakalayamadıklarından dolayı mahçup tavırları, şüphemizi de arttırdı "Aha dedik, her şey bu kadar düzgün olamaz. Adam hem kusura bakmayın gönül ister 25 k yapaydık diyor, hem de ödemeyi yolluyor" Kendisi ve bizi tanıştırdığı (ortak çalıştıkları ve yaşıtı olan) Emre Bey de aynı tavırlarda. Aldı mı bizi bir vesvese... "Yok yok, kesin bu iştebir sıkıntı var. 17 yaşında iki adamın ticareti bu kadar düzgün olamaz" dedik kendi kendimize. Çünkü ciddi travmalarımız var bu konuda. Kurunun yanında yaşı da çıtır çıtır yakabiliyorduk zihnimizde.

Dün akşam saatlernde geçilen EFT bu sabah hesabımıza yansımış. Fark etmedik bile Zira beklemiyorduk Akşam 17:00 gibi benim aklıma geldi ve Canan Hanım'a sordum ödemeyi. "Geçmiş Ufuk dedi."

Kısacası bu genç kardeşime ve ortak çalıştığı diğer genç kardeşim Emre'ye;

1) Dürüst ticaretleri

2) Özverili tavırları

3) Hizmet anlayışları

için teşekkür ederim. Ayrıca forumda ticaret yapan genç kardeşlerime fırsat vermemiz konusunda bizi ikna ettikleri için de teşekkür ederim. Elbette tavsiye ettiğimi de söylememe gerek yok

Lütfen sizler de şikayet konularının yanında memnun olduğunuz kişilere dair teşekkür konuları yazın ki; herkesin daha fazla fikri olsun.

Herkese iyi forumlar.