iki gün önce aracı vasıtasıyla müteahhitinin biriyle görüşmeye başladık.Büyük bir iş yaklasik 750 bin tl tutuyor. Ödemeyi nasıl yapıcaksınz diye sordugumda, çekle yapıcaklarını söylediler. Genelde bu tarz ticari işlemleri cok nadir yapıyorum (çek-senet). Müteahhit çekin güvenilir oldugunu, sureklı bu tarz ıslemler yapıldıgını, burayı, şurayı kendılerının yaptıgını vs soyleyıp durdu. Bir an önce uretıme gırılmesını ve montaj tarıhlerını sordu. Adam hıc susmuyor, dusunmenıze manı oluyor Sozlesmeyı yapmadan once bankayı aramak ıstedım, çeki sorguladım. Banka Kendı musterılerı oldugunu, çekin kendilerine tahsil edılgını vs soyledı. Adamdan sozlesme ve uretım cızımlerı ıcın 1 gun musade ıstedım. Bugun içime kurt dustu, piyasada adamları sağa sola sorusturmaya basladım. Yeni firmalarında herhangı bır sey çıkmadı (firma yenı kurulmus), ancak bundan oncekı fırmalarında bır cok batak verdıklerını ve ıflas ettıklerını (Vurgun) yapıldıgını, bır kac kısıden duydum. Buarada bu olan olaylar farklı bır sehırde gerceklesıyor. Adamlar yenı fırmayla bulundugum sehre gırıp tıcarete baslıyolar.(1 yıldır pıyasadalar)
Bu tarz ıslemlerde dıkkat edın, bu ısın sonu felaket olur. Unutmadan çek'te hapis cezası kalktı, bu tarz kısılerde bunlardan guc alıyor. Adamı arayıp herhangı bır sey soylemedım, bu işi yapamıyacagımızı, kapasitemizin uzerınde oldugunu vs zırvaladım durdum işi iptal ettim.
Aman dikkat edin dostlar, Unutmadan bu tarz adamlar çok guzel ımaj bırakırlar, gıyım kusam, gosterısten gerı durmazlar.Sizi yemege cıkarmaya, hedıye vs almaya kalkabılırler. Ofise son model Porsche'le geldı. Göz boyamayı ıyı yapıyorlar, sonrası malum böbrek gitti, aman dikkat.