Maske satışı yasaklandı da hani kimin e devletten verdiği maske siparişi teslim edildi? veya nerede bedava dağıtılıyor. Gönderilecek 5 maske her gün çalışan bir vatandaşa nasıl bir hafta yetecek?
Açıkcası senın gibi soran kaç kişi var bu durumu.
Devlet çalışanlarımız ve yetkililer sürekli biz gereken önlemi aldık diyorlar.Sürekli.
Peki bu önlemler içinde önceden maske hazırlandımı ? Üretildimi ? Her haneye 1 ay yetecek şekilde dağıtım oldumu ?
Bu maskelerin satışı patladı ilk satış yapanlar deli para kaldırdı.Onca insan yüksek meblalar vererek maske aldı.Bunun önüne geçildimi ?
Bunun önüne geçilmemişse, her gün ve her hafta parça parça önlem alınıyorsa bu şu demek oluyor; siz tedbir almamışsınız.
Tedbir alınmış olsaydı.
1- Tüm ülkede maske takmak zorunlu hale getirilirdi.
2- Sadece çalışanlar hariç sokağa çıkma yasağı gelirdi ( bu sayede sokaklar bomboş olurdu )
3-Geçin sıkıntısı çeken tüm ailelerin faturaları 3-5 ay ertelenir ve belli miktar nakit yardımı yapılırdı.
4- Cafe , lokanta gibi yerler önceden kapatılırdı.
5- Asker uğurlama , şehirler arası otobüs yolculuğu yasaklanırdı.
6- Uçaklar seferleri çok önce iptal edilirdi.
Bizimkiler ne yaptı.Okullar tatil edildi.İlgili vakalar otobüğsler ile kendi memleketlerine gittiler.Virüs birden ülkeye yayıldı.
Ama biz herşeyi parça parça yaptık.Bu bence önlem aldığımız anlamına gelmiyor. Şahsi görüşümdür.Kimse ile siyasi tartışmaya girmem.Kimse beni temsil etmiyor çünkü kimseyi savunamam. Allah ülkeme ve kardeşlerime yardım etsin inş.