delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biraz klişe olacak ama öncekilerin yükümlülüklerini de gördük.

ben cumhurbaşkanının ismini duyunca huzur buluyorum, bu şekilde hediye dağıtılmasının da bence hiçbir zararı yok. Türk milletine kim çağrıda bulunduysa onun adının geçmesinin yanlış bir tarafını görmüyorum.

savaşı halk kazanır ama komutanın adı geçer.
Türk Milletine başvurmak zorunda kalması ayrı bir konu ama Türk milleti çağrıya cevap verdiyse "Türk Milletimizin hediyesidir" demesi lazım değil mi? Cumhurbaşkanlığı makamının hediyesidir demek başka, Cumhurbaşkanımızın hediyesidir diyerek şahsilendirmek başkadır! Bana göre o cümle şahsilendirilmiş ve doğru değildir kim olursa olsun. Hem genel başkan hem Cumhurbaşkanı olunca böyle oluyor işte. Partinin kasasından para harcayıp bu genel başkanın hediyesidir dense sorun yok (memur olmayan biri için)

looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cumhurbaşkanı istese, çiftçinin tarlasını öküzünü alıp kendi keyfine içkili balo parti düzenleyebilirdi.
Cumhurbaşkanı istese, istanbulda 3600 çocuk açlıktan ölürken kendisi yatlarda sefahat sürebilirdi.
Cumhurbaşkanı istese, izmirde insanlar açlıktan ot yerken kendi heykellerini yaptırabilirdi.
Cumhurbaşkanı istese cezaevindeki katilleri teröristleri serbest bırakabilirdi.

daha önce bunlar yapıldığında birileri alkışlıyordu. Ama bugünkü cumhurbaşkanı 3-5 fakir insana hediye gönderince birilerinin zoruna gidiyor.

Dünya tarihi savaşlardan oluşur. Milletler devletler savaşla yer değiştirir. Biz de eskiden anadolulu degildik. Burası romalıların bizanslıların memleketiydi.

Erdoğan iktidar olduğundan beri roma yunan ve bizans çocukları rahatsız olmaya başladı. Erdoğnın hataları vardır evet. Ama şimdi bakıyorum da bizansı özleyenler yunan hayranları iyice zirve yaptı.
Söylediklerin resmen deli saçmalığı. Sene 2020deyiz. Kusura bakma da daha hafif birşey bulamadım. Bu arada 3-5 dediğin fakir o tarif ettiğin cumhurbaşkanının ülkesinde kaç milyon kişi acaba? Cumhurbaşkanlığı hediye dağıtmaz kardeşim milllete. Bu nerden çıkıyor anlamıyorum. Cumhurbaşkanı şahsi olarak kendi cebimden hediye gönderir ama makam olarak o gönderilenlere hediye denmez. Milletin parasıyla millete hediye mi olur. Nasıl milliyetçilik devletçilik anlayışınız var anlamıyorum. Milletçilik böyle birşey değil. Sizinkiler teslimiyetçilik.

looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cumhurbaşkanlığı forsu bayraktan daha önemlidir.
Ama insanlarımızın çoğu bunun farkında değil. O yardımlar yapılırken bu amaçla fors konulmamıştır, ama bu önemli detay benim aklıma şimdi geldi.

Neden cumhurbaşkanlığı forsu bayraktan daha önemlidir?
Toplumun tarih bilinci çok zayıf olduğu için bunu maalesef çoğumuz anlayamıyoruz.
Yarın erdoğan yerine bir başkası seçildiğinde o cumhurbaşkanlığı forsu yine bayraktan daha önemli olmaya devam edecek.

İçimizdeki yunan artıkları bizans artıkları bayraktan rahatsız olmuyorlar. Çünkü 1936da kabul edildi. Eskiye ait değerlerimizin çoğundan koptuğumuz için yunan artıkları bizans döküntüleri yeni bayrağımızdan rahatsız olmazlar. Bayrak bizim ama onlar için de TESELLİ İKRAMİYESİ gibi bir şey.

Oysa cumhurbaşkanlığı forsu yüzlerce yıl süren türk islam devleti ve medeniyetinin devamlılığını simgeler.
16 yıldız varsa bir gün gelir 17 yıldız da olabilir.
Ama yıldız 17 olunca yunanlıar bizanslılar durumdan hoşnut olacak mı?
İşte mesele o!...
Forsun tarihçesi.

Alıntı
Günümüzde kullanılan fors ve armanın kökeni, ilk kez ne zaman kullanılmaya başlanıldığı ve neye dayanarak kabul edildiğine dair resmî bir belge yoktur. Fakat tasarlayanın Mustafa Kemal olduğu bilinmektedir.[1] Forsun kullanımına dair var olan en eski belge Mustafa Kemal'in Millî Mücadele'nin son günlerinde, Eylül 1922'de İzmir'deki bir seyahatinde çekilen fotoğrafıdır. Fotoğrafta Mustafa Kemal'in otomobiline çekilmiş hâlde görülen bir flama vardır[2] ve bu flama günümüzde kullanılan forsun bir benzeridir. Fotoğraftaki bu flama günümüzde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde sergilenmektedi
Cahil cahil yorum yapıyorsun. Forsa o kadar yıldız olunca heralde Türk tarihi boyunca fors vardı bayrak sonradan oldu sandın Bayrağımıza değer biçip önem sırası yapmnak bana göre yunanların çok hoşuna gider bu yaptığın! Allah akil fikir versin.

Not: Forsun tarihçesini okuduktan sonra büyük ihtimal nefret duymaya başlarsın artık o yorumu yaptığına pişman olmuşsundur Atatürk ismi geçiyor ya