Cumhurbaşkanı kendi cebinden örneğin kolonya aldırıp belirli semtlere dağıttırıyor olabilir. İlla şu kadar bağış yapıyorum şeklinde resmî açıklamaya gerek yok. Mesela Kasımpaşa, Beyoğlu gibi yerlere sürekli Cumhurbaşkanımız elinden geldiğince yardımcı olur. Doğup büyüdüğü yerdir. Devlet kasasından değil kendi cebinden olan yardımlardan bahsediyorum. O durumda cumhurbaşkanımızın hediyesi tabiri doğru olur. İçeriği bilmeden olumlu ya da olumsuz yorum yapmak gereksiz.
En ayar olduğum şeyde bu. Hemen algıya başlıyorlar. Hayır kendisi zaten devletin kolonya dağıtıcını söyledi ama buna rağmen kendi cebimden dağıtıyordur algısı yaratıyorsunuz! Hastalıklı bir zihniyet bence.
Vay be senin mantığına göre Cumhurbaşkanının şahsi hediyelerini devletin memuru dağıtıyor!!! Lafınızın nereye gittiğini bilin. Sanki padişah ülke devlet onun. Biz seçiyoruz kardeşim, devlet milletin, bu vatan bizim, tek kişinin değil. O dağıtılan kolonya da benim o maskede benim.
Ayrıca karakollarda bile fotoğrafları asılıdır. O yüzden polisin bilinçaltında böyle bir yanlış olması muhtemel.