Selamün Aleykum google kesfet normal bir sitede nasil acilir bir puf noktasi var mi? Wm araclarinda kesfet sekmesi bazi newsli sitelerde mevcut ancak kayitsiz sitelerde degil bu konu hakkinda bilgisi olan var midir?
Selamlar Değerli Arkadaşlar,
Net olarak tecrübemi paylaşmak isterim. En az 1200px oluşan görsellerin yer aldığı, bilgilendirici ve adım adım bir şeyleri paylaştığım içeriklerimin keşfet'e düştüğünü söyleyebilirim. İlk keşfet'ten sonra da yazdığım her içeriğimi bu kurallara göre yapılandırdım ve sonuç şu: Her içeriğim keşfet'te yer almaya başladı.
Önemli bir ipucu daha paylaşmak isterim:
Sitenizde yer alan içeriklere güveniyorsanız yeni bir içerik yayınladığınızda o içeriği ilgili hedef kitleye en kısa sürede ulaştırmalısınız. Ben Push Notification, Facebook, Twitter ve Instagram sayfamın gücünü kullanarak bu süreci hızlandırıyorum. Ayrıca ziyaretçiyi ana sayfanıza çekerseniz aynı anda bir kaç içeriğiniz keşfette yer alabilir. Bu trafik doğal olmalı, kullanıcılar gerçekten bir davranış sergilemeli. Özellikle twitter çok etkili.
Saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.
Bugün webmaster tools'da baktığımda 4 konumun Keşfet'e düştüğünü gördüm. Konuların ortak özelliğini sıralarsam belki bir şeyler çıkabilir :
- 4 Konun hepsinin en az %50'si kopya içerikti.
- 4 Konuda 500-600 kelimelik bilgi konulardı.
- 4 Konuda'da en az 1000px ebatlarında bir görsel vardı.
- Alt yapı olarak wordpress kullanıyorum.
- Google News kaydım yok.
- https kullanıyorum
- AMP yok ancak mobil uyumlu bir site ve oldukça hızlı. Pagespeed skoru 98 civarı
- 4 Konun hepsinde en az 10 yorum mevcut.
- 4 Konun hepsinde en az 1 dışarı link çıkışı mevcut.
- Rank Math Seo eklentisi kullanıyorum
- 4 Konuda düz metin şeklinde hiç bir şekilde h1, h2, h3 tagları kullanmadım (Not: Sadece konu başlığı h1)