Geçenlerde gündem olmuştu. 3 ay boyunca elektrik, doğalgaz, su faturalarını okumaya gelmeyecek. Geçmiş dönem faturaların ortalaması alınacak denmişti. Benim okuduğum son iki yılın o ayki ortalaması baz alınacaktı. Ama bugün bir yerde okudum son 6 ayın fatura ortalaması alınacak deniyor. Zaten yaz geldi. Doğalgaz faturası az gelmesi gerekirken son 6 ayın faturası kış dönemi olacak. O zaman faturalar çok gelecek. Böyle alçakça hesaplama olur mu? Eğer böyle hesaplanırsa herkes mahkemeye koşar. Normalde ayın 2sinde gelen doğalgaz faturası hala gelmedi. Bakalım ne gelecek?
-------ekleme-------------
Cevabımı aldım arkadaşlar. Merak edenler için yazıyorum. Son iki yılın aynı aylarının ortalaması alınacakmış. Bazı arkadaşlar karantina bölgelerinde demiş ama benim yaşadığım bölge karantina bölgesi olmamasına rağmen doğalgaz faturası gelmedi normalde birkaç gün önce gelmesi lazımdı.
Resmi kaynak:
https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik...sin-aciklamasi (03.04.2020 - 28.04.2020 tarih bildirisi)
Kaynakta yazılmış.
- Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın değil önceki iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecektir. (Örneğin Mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı Mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır.)