Kaliteli üzüm tütünü yok. Dubai'den getiriyordum ben kendi müşterilerim vardı fakat artık kalmadı hepsi çakma artık tütünlerin çok nadir var
Üzüm tütünü 2013-2015 yılları arası çok güzeldi üzümü yer gibi icerdik

)
Bu arada sizlere bir tavsiyem daha olucak:
Tütün olarak pişmiş şeftali veya yanık şeftali tütünunu mutlaka deneyin
Anason ve o tada yakın olan takımlar da içmeyin tadını alamazsınız.
Diyarbakirda içmiştim en son sırf o nargile için bile fırsat bulunca 100km gidip geliyorum

)
Anason ve benzeri elfakher tütünler ini cam lulelerde içmeyin, tad alamazsınız.
Anasonun en güzel tad verdiği takımlar Azeri takimlaridir ve Konya takımları elmas marpuch lar ile daha yoğun tad alırsınız sebebi ise normal takımlara göre bakır olduğundan tadı tutuyor.
Ayrica social smoke tütünleride çok güzel.
Yurt dışında yasiyan bi abimiz tütün getiriyordu bayram gelmiş gibi seviniyorduk

)
O tütünler in 100 gr mi 300-400 TL den başlıyordu premium tütünler di. ( social smoke değil tabi paketleri siyah oluyordu genelde) onlardanda mutlaka denemelisiniz.
Ek olarak suan bulunduğumuz malum durumlardan dolayı yakın çevreniz dışında ki ortamlarda nargile içmeme izi tavsiye ederim.
Genelde kare kömürler uzun süreli içim sağlar ama anason vb için meşe kömürü daha ideal oluyor.
Ek olarak takımın suyunu sürekli değiştirmeyin 3-4 gün arayla degistirin ve temiz bir ortamda saklayın.
Marpuclari silikon olmadığı sürece kesinlikle yıkmayın çünkü normal cafe Marpuclari ( içinde tel oluyor) o tel şu değdi anda paslaniyor tecrübe ile sabit bir sure sonra kusma durumu oluşturur ve nargile den soğutur.
@SmmXL; sizdede tecrübelerinizi bekliyoruz 😂