Merhaba arkadaşlar,
Başlamadan önce, HASTANE PERSONELLERİNE, DOKTORLARA VE ÖZELLİKLE HEMŞİRE KARDEŞLERİME ne kadar teşekkür edip dua etsek azdır.
Gerçekten haklarını ödeyemeyiz.
Normalde bu tarz paylaşımlar yapmam, hazır evde karantina altındayım, canım da sıkılıyor, corona virüsüne yakalanmam, belirtiler, hastane ve ev sürecini paylaşmak istiyorum.
21.03 cumartesi günü beylikdüzü devlet hastanesine halsizlik, boğaz ağrısı ve tıkanıklık, eklemlerde ağrı şikayetiyle gittim.
Acildeki doktor kan tahlili ve röntgen istedi, sonuçlar öğlen gibi çıktı doktora sonuçlar için gittiğimde CRP ve şekerimin yüksek olduğunu söyledi.
Bende şeker ve iltihaplı romatizma hastası olduğumu söyledim, tebdir amaçlı olarak tomografi istedi (İyikide istemiş), tomografiyi çekilip takribi 3 saat sonra tekrar hastaneye gittim.
Tomografi sonucunda hemen müşahede altına alındım, orada virüs testi için boğazımdan ve burnumdan örnekler alındı.
Müşahede bölümündeki doktor şeker ve iltihaplı romatizma hastası olmam sebebiyle tedbir amaçlı yatışma karar verdi, hastane günlerim başladı.
Hastaneye yattığım haftanın başından itibaren hafif nezle gibiydim, Ancak hiç bir zaman ateşim ve öksürüğüm Allah'a şükür olmadı.
Grip olmadan tahmini olarak 10-15 gün önce filistinli müşteriler gelmişti onlardan bulaşmış olabilir (Kesin bilmiyorum), yada ablamda da pozitif çıktı ondanda bulaşmış olabilir.
Hastane günlerimden bahsedeyim,
20 metrekare bir odada tek başınıza, içeri hemşirelerden ve personellerden başka hiç kimse girmiyor, aile ve dostlarınızdan sürekli telefon ve mesajlar geliyor,
siz daha olayın ne olduğunu anlamaya çalışırken işin tam merkezinde kendinizi buluyorsunuz.
Hastanede düzenli olarak günde iki defa ateşim ölçülüp, nefesim kontrol edildi.Sabah ve akşam olmak üzere serum ve ilaç tedavisine başlanıldı, taburcu olana kadar devam etti.
Toplam dokuz gün hastanede kaldım, 4.gününde testimin pozitif olduğunu e-nabız üzerinden öğrendim.Hastanede yattığım süre içerisinde unutamadığım iki anım var.
Birincisi, sanırım altıncı günümdü kontrol için gelen hemşirenin ateşimin olmadığını ve nefesimin düzenli olduğunu görünce verdiği tepkiyi görmeniz lazımdı, bir "Allah'a Şükür" deyişi vardıki sanırsınız en yakın dostu yada kardeşiyim.
İkincisi, Odamın bulunduğu katta komple benim gibi corono virüsü hastaları bulunuyordu, o hastalardan birisi yoğun bakıma kaldırılmış yada vefat etmişti tam bilmiyorum.
Hastayla ilgilenen doktorun hastaya ait eşyaların ailesine teslim edilmesini söylediği an.Sende o hastalığa yakalanmışsın, kronik rahatsızlığın var, ölüm riskin yüksek, odanın kapısı önünde doktor bu talimatı hemşirelere veriyor.
İnançlı bir insanımdır, dinimin bana emrettiği şeyleri yapmaya çabalarım, kendini ne kadar ölüme hazırlarsan hazırla böyle bir şeyi duyman pek iyi gelmiyor insana.
7. ve 8.gün doktorlardan oluşan bir grup gelip evde karantina altına kalmam şartıyla taburcu edebileceklerini söylediler , bende evde negatif sonuçlu insan olduğunu nasıl böyle bir sorumluluğa alabilirim dedim.
8. gün Doktor benden kan alınıp , röntgen çekilmesini istedi,
9.gün doktor bana karantina şartıyla taburcu edileceğim söylendi isteme istemeye kabul ettim, taburcu oldum (29.03 pazar)
Evde karantina günlerim, ev ahalasiyle bir araya gelmeyerek devam etti,
01.04 çarşamba günü ilçe sağlık müdürlüğünü arayarak benden numune alınması istedim aynı gün gelip benden ve diğer ev ahalisinden örnek alındı.
05.04 pazar sabahı e-nabız üzerinden kontrol ettiğimde testin negatif çıktığını öğrendim.
Olayın ne kadar ciddi olduğunu anlamanız için, aşağıda bir görsel paylaşıyorum.
Üzerimdeki kirli elbiselerimi çıkartıp koymam için bana verilen poşet.
Arkadaşlar gerekmedikçe zorunlu sebepler hariç lütfen dışarı çıkmayın, siz hafif atlatabilirsiniz, Ancak taşıyıcı olacağınız için bulaştırdığınız diğer kişiler sizin gibi atlatamaz.
Herkese sağlıklı günler dilerim.