Press ok diye bir kullanıcı yorumu..

Alıntı
Yemin ederim o kadar sıkıldım ki bu ülkeden, o kadar sıkıldım ki bu cahil tükürüğü yorumlardan, sabredemiyorum artık. Yahu şu ülkede âğzı olan herkes konuşuyor, her konuşan yine ve yine kendi fikrini mutlak doğru sanıyor.. Herkes sanki olayı Türkluk meselesi sanıyor. Sanki, zâlim Çin bu insanlara Türk olduğu için böyle yapıyor. Bakın olay okuma yeteneğinden aciz ama buna rağmen haddini aşıp yorum yapan varlıklar. Mesele Türklüğü asimile etmek olsa gider ırkı ve soyu bozmak için çalışma yaparlar, toplama kampina gönderilmezler, her biri Türkün az olduğu yerlere gönderilirler yahut farklı insanlarla zorla evlendirilirler. Adamlar bizzat kendileri diyor burada düşünceleri değiştirmeye çalışıyoruz diye. Burada yapılan savaş tamamen İslam dini ile. Kıssadan Hisse Türkiye'de yapıldığı gibi orada da "laik müslüman" insan tipi meydana getirmeye çalışıyorlar. Müslüman nesillerin çoğalmasını bir tehlike olarak görüyorlar çünkü İslam mevcut rejimleri ile tamamen zıt bir din. Bu kamplarda insanlarin İnançlarını değiştirmeye çalışıyorlar! Azıcık eğitilebilir olanlarını daha ılımlı kamplara, o potansiyeli görmediklerini daha sert kamplara tıkıyorlar. Hâlen meseleyi Türklük meselesi sanıyorlar vallahi billahi tillahi kafayı yememek elde değil. Çin'in tek hedefi, her sistemin hedefiyle benzer olarak kendi sistemine sımsıkı bağlı ve hiç bir inancı sisteme bağlılığının önüne geçirmeyen bir insan tipi oluşturmaktır. Ideolojilerine mürid yetiştiriyorlar bu beyin yıkama kamplarında. Turkiyede ki okulların da bundan gram farkı yok. Demokrasi-Laiklik-Cumhuriyet-Kemalizm gibi rejim ideolojilere mürid yetiştiriliyor burada da, her okul aslında bir beyin yıkama kampıdır. Bunun tersini savunabilmeniz için bana şu MEB'in müfredatında yayınlanan bir tek kitapta yer alan tek bir mevcut rejim-sisteme karşı olan eleştiri söyleyin. Tek bir kitapta şu rejimin bir hatasının anlatıldığını gösterin. Laikliğin kaldırılması teklif dâhi edilemez diye madde konmuş; çoktan mutlak doğru ilân edilmiş ve kimseye sorgulattirilmiyor. Çin'de benzer şekilde mevcut rejimini mutlak doğru kabul ettirmiş, beyni yıkanmayan bir kesime de bu kamplarda özel muamele yaparak inançları olan Islam'i kirpip, unutturup kendi ideolojilerine bağlı insanlar yaratiyorlar. Hitler'in hedefi saf alman ırkı idi. Bunlarin hedefi ise saf inanç birliği. Yani Hitler için irk önemli iken, Çin için ırk degil, inanç önemli. "Aynı inanca, aynı sisteme bağlı bir insan topluluğu" istiyorlar. Bu topluluğun aynı irktan olmasina gerek yok. Neyse. Kime yazdım niye yazdim anlayacak kapasite var mi yok mu neden bunlari düşünmeden yazdım bilmiyorum sinirle yazdim sadece. Bu kamplara götürülen insanlarin irkina değil, inancina bakılıyor. Türk olmalari bu kamplara götürülmeleri için siralanabilecek sebepler listesinde en son sirada bile yer alamaz. Çin'de bunlardan başka da birçok Türk yaşıyor onlari niye goturmuyorlar madem mesele türklük? Mesele bu insanlarin Müslüman olmasıdır. Bunun tersini düşünen varya.. Düşünmesin artık beynini daha basit şeylere yorsun bir zahmet.