Selamlar,
VW - Polo 1.2 tdi - 2012 araç sahibiyim, malum durumlardan ötürü evde kalıyoruz ve son 1 haftadır aracı çalıştırmadım hiç, bugün eve market alışveriş takviyesi yapmak için dışarı çıktığımda; parkyerinde kontağı çevirdim, marş hafif zorlandı ama bastı, ardından 1-2 dakikalık devam ettim, atm'de indim.
Atm deki işimi halledip dönünce kontak çalışmadı, yani şöyle söyleyeyim ilk hareketi alıyor ama yetmiyor boğuluyordu. Uzun uğraşlarıma beklememe rağmen açılmadı.
Farlar yanıyor, iç aydınlatma açılıyor, radyo dahi çalışıyor.
Aklıma ilk gelen marş dinamosu oldu, malum salgından ötürü hem de pazar günü, ne servis ne de arabayı ittirebilecek biri bulabildim etrafta.
Sonuca geleyim, zar zor kendi başıma ittirdim aracı yokuş aşağı (evet zararlı olduğunu biliyorum ama gerçekten başka çarem yoktu) hızını biraz altıktan sonra debriyajdan aniden çekip 2 ye aldım, araç çalıştı, 1 saat yol yaptıktan sonra tekrar aracı çalıştırdığımda marşta sorun yoktu.
Gelelim asıl soruya;
- Sizce ben 1 haftadır aracı kullanmadığım için akününde ömrü azalması sebebiyle mi sorun yaşadım (ama bu durumda neden far, radyo ve iç aydınlatma çalıştı ?) Normalde 2 ay evvel yurtdışına çıktım 2 hafta kaldı döndüğümde hiçbir sorun yoktu
- Yada marş dinamosu mu ömrünü tamamlamaya yakın ?
- Diğer ..