Yanlış örnek veriyosunuz orda ruhsat değil aracın tüm plan projesini isteyebilir misiniz ?
tabikide firma ya da yazılımcıyla anlaşmanıza bağlı kodları teslim etmeyebilir.
Hayır işte öyle değil ben arkadaştan biraz farklı bir örnek vereyim sizde anlayacaksınız. Ben şimdi bir tarla aldım ve bu tarlayla ilgili planlar yapıyorum belki ağaçlar vs dikerim güzelleştiririm belki değerlenir satarım belkide aldığım gibi kullanırım gelir giderim sadece diye düşünüyorum. Ama tarlayı bana satan arkadaş diyorki kardeşim ben sana bunu sattım ama sen sadece bu şekilde kullanabilirsin değişiklik yapamazsın yapacaksan da bana para vereceksin ha satmayı hiç düşünme bu mal benim ben izin verdiğim sürece burdasın. Bu etik midir size göre yani ?
Proje tamamen bana özel olarak yapılıyor lisans vs gibi alma durumu yoktur sıfırdan yazilacak. Ben tamamen verilecek sanıyordum fakat işin ilerleyen kısımlarında söyledi arkadaş bu durumu yani bir miktar ödeme yaptık arkadaşa
Eğer küçük bir ödeme ise ben dönmenizi tavsiye ederim bu çapta bir proje için en ufak bir değişiklik isteseniz sizin bilginiz olsa dahi herzaman o arkadaşa ücret ödemek durumunda kalacaksınız ayrıca firma mı bilmiyorum ama firma değilse zaten kesinlikle uzak durun yani ölümlü dünya sonuçta o arkadaşa birşey olsa tüm proje çöp olacak bunu düşünün derim.