Herkese selamlar.
PHPkoru ve
KiminBu projeleri için bir güvenlik duvarına ihtiyaç duydum. Nginx Testcookie modülü ile kolayca ihtiyacımı giderebilirdim.
Ancak bunu herkesin kullanabilmesi için bir proje olarak geliştirmeyi düşündüm. Basit bir güvenlik duvarı geliştirdim. PHPkoru Firewall.
PHPkoru Firewall, Nginx Testcookie gibi çalışıyor. Ancak Testcookie'e göre kullanması daha kolay ve PHP tarafında çalışıyor. Yani istediğiniz php projelerinizde veya yazılımlarınızda kullanabilirsiniz.
Geliştirmiş olduğum bu güvenlik duvarına her ne kadar basit desem de bilinçsiz kullanıcılar ya da kendini hacker sanan hackerlar tarafından kolayca aşılamaz. Buna emin olabilirsiniz. Ayrıca kendi projelerimde de kullanıyorum.
PHPkoru Firewall ile korunan sayfalara bir kişi erişmek istediğinde, tarayıcının bir JavaScript betiğini işlemesi gerekir. Cloudflare JS Challenge gibi ancak 5 saniye bekletme yok. Sucuri de 5 saniye bekletmeden doğrulamayı yapıyor. Aynı PHPkoru Firewall gibi.
PHPkoru Firewall projesini GitHub'da yayınladım. Proje hakkında daha fazla bilgiye ve kullanma dokümantasyonuna ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.
Bağlantılar: GitHub - PHPkoru Firewall
Aponkral.Dev