RedDunyam21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 .cı madde olmasaydı belki inanırdım
Bence bu maddeyi ceza yememek için eklemiş

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok fazla bilim kurgu filmi izliyorsunuz.

16. madde baştan sona yanlış.

Ayrıca hükümetlerin bu zaman zarfında 80 milyona bakabilmesi için ihtiyacı olan maddi imkanı da yoktur. Bugün bizden 5 kat zengin olan Almanya dahi para basmaya başlamıştır. ABD çok daha büyük sıkıntıdadır çünkü onlar da karşılıksız olarak 2.2 trilyon doları bu kere piyasaya, yani direk insanların parayı alıp Walmart’a gidip harcaması için vermeye başlamışlardır. 2008 krizinde ABD 880 milyar doları yine karşılıksız basıp, ancak uzun vadeli tahvil satarak piyasadan anında emmeyi başardı ve enflasyonu arttırmadı. Ancak bu kere bu şansı yok. ABD ciddi enflasyonla karşı karşıya gelecektir.
16. Salgın sırasında kapitalistler özellikle Amerikan Merkez Bankası FED öncülüğünde bol miktarda para basarak Dünya varlıklarını borsalar üzerinden yağmalamaktadırlar. Salgın bittiğinde birçok zenginlik el değiştirmiş olacak.
16.madde ile görüşleriniz aynı paralellikte. Bence, maddeyi hızlıca okuyup geçtiniz.
Açıklamak gerekirse, 16. madde aynen şunu diyor; Parayı elinde tutan oligarklar (devlet veya hükümetlerden bahsetmiyor) bu krizden zenginliklerine zenginlik katarak çıkacak diyor. Nitekim 18 Mart tarihinde hızlı bir düşüşle gram altın 309 TL yi görmüş 15 gün içerisinde de 350 TL ye çıkmıştır. Bir başka deyişle 3milyon TL si olan biri 15 günde 500bin TL yatırımına katmıştır. Yatırım tavsiyesi olarak vermiyorum ancak Kasım 2020 ye kadar gram altını 525 TL ye kadar çıkabileceğini öngörüyorum.

2019 ve 2020 yıllarındaki devletlerin piyasadan altın çekimlerini incelemenizi tavsiye ediyorum.