chris adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazıda belirtilenlerin arkasındayım veya savunucusu değilim çünkü ben yazmadım. Ancak şahsıma yönelttiğiniz sorulara cevap vermek gerekirse;

Üzerinde oturmuyorsanız kaynak gösterebilir misiniz?
Sanırım üzerinde oturduğunuzla okuyorsunuz zira mesajlarda kaynak belirtmiş.

Bu virüsün Çin'den çıktıktan sonra 8 farklı mutasyona uğramış hali var.
Bilgi bombardımanına maruz kalıp gündemi takip edemediğiniz belli.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/...lundu-5703807/

Avrupa Birliği dağılmak üzere, Amerika'da Trump başkanlık seçimini kaybedecek.
Dünyadaki 200 yıldan yaşlı 5 bin şirketten 2 bini şimdiden iflas ilan etti.

https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/...-sonra-ekonomi

2008 krizinde 28 trilyon dolar zarar eden dünya ekonomisi salgın yüzünden sadece şu ana kadar 47 milyon dolar zarar etti.
17 Mart tarihi itibari ile henüz ölüm sayısı dünya üzerinde 10bini bulmamışken dünya ekonomisine zararı 6 ay için 347 milyar dolar olarak tahmin ediliyordu.

https://www.sabah.com.tr/apara/haber...lari-bulabilir

Bu virüs haziran ayında hala devam ediyor olursa ben uyduruk bilgileri yayarak insanlara cehalet bulaştıran uyduruk bir adamım diyecek misiniz?
Yukarıda da belirttiğim gibi benim böyle bir iddiam yok ancak anladığım kadarı ile siz Haziran ayı ve sonrasında virüsün devam edeceğini belirtiyorsunuz. Olur da devam etmezse UYDURUK olarak anılmayı göze alıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Dünya sağlık örgütü SARS ve MERS yüzünden zaten tetikteydi ve ulaşım olanaklarının bu kadar geliştiği bir çağda aşırı bulaşıcı bir virüs salgını ihtimali çok uzun süredir beklenen bir gerçek.
Sars virüsü en son vaka Haziran 2003'de kayıt altına alınmış ve Mers ise 2012 yılında ilk vaka kaydı yapılmıştır. 17 yıldır dünya sağlık örgütü tetikteydi de niye 2 ayda 100bin insan öldü diye sorarlar adama. Ülkelere neden sınırlarını kapatma önerisi yapılmadı? Neden dünya genelinde seyahat engellenmedi? Neden bu duruma kadar gelmesine müsade edildi?

Bugüne kadar son 20 yılda çekilen kıyamet belgesellerine bakarsanız ya salgın hastalıki ya göktaşı çarpması, ya süper volkan patlaması ya da nükleer savaş senaryoları işlenmiştir.
Yani şaşılacak bir şey yok.

Çekilen belgesellerin konusu ile yukarıdaki yazı arasında nasıl bağlantı kurdunuz?
Üzerinde oturduğunuz ile düşünerek yazmadıysanız cevap verebilirsiniz.

İnsanoğlu ya da Rotschilds ailesi yeryüzünde yokken de salgın hastalıklar bir çok türü yok ediyordu.
İnsanoğlu yeryüzünde olmadığı zamanlarda da salgın olduğunu belirten bir kaynak verebilir misiniz

Küresel ısınma ile ilgili bir şey yapılacak olsa besi hayvanlarının öldürecek bir virüs çıkarılması lazım.
Çünkü dünyadaki en büyük karbon salınımı kaynaklarından biri besi hayvanlarıdır.
Besi hayvanlarının doğal olarak ürediğini zanneden birinin açıklaması olmuş. Ne kadar çok insan o kadar çok besi hayvanı. İnsan nüfusu yerine besi hayvanın sayısını kontrol altında tutmak günlük çözüm olur.

Saçma sapan senaryolara gerek yok.
Saçma mı sapan mı bilemiyorum ama senaryo fikrinize katılıyorum.

Buna enformasyon bombardımanı denir. Abuk sabuk kaynağı belli olmayan bir çok senaryo uydurulduğunda kimse gerçeği merak etmez.
Her ktı akıllı kendi siyasi görüşüne uygun kendi paranoyasına yakışan bir senaryoya bağlanır.

Siyasi görüşünüz ile gerçeği sizden duymak isterim.

Sana ve üzerinde oturduğun anlayışına bol komplolu günler dilerim.
Kaynak diye başka komplo teorisyenlerinin üzerinde oturdukları organlarında uydurdukları iddialarıı yazıyorsun.
Sonra ben bu yazılanların savunucusu değilim diyorsunuz, madem savunucusu değilsiniz neden savunmadığınız kaynağından emin olmadığınız uydurmasyon şeyleri sağda solda paylaşıp yayılmasına neden oluyorsunuz.

Çıktığından beri ben en son 8 mutasyon geçirdiğini okumuştum senin vaktin bolmuş sadece izlanda da 40 mutasyon geçirmiş hali bulunduğunu yakalamışsın ve kendi kendine değişen bu virüsün tasarım olduğunu iddia eden yazı paylaşmadaki amacın nedir?
Bu virüsün ardından sosyolojik, psikolojik, ekonomik, siyasi, hukuki değişimler olacağı kesindir.

Ama ne olacağını kimse henüz bilmiyor ve sanki bunun tasarlanmış bir felaketmiş izlenimi verilmesinin tek amacı baştaki gerizekalı siyasetçilerin SARS ve MERS salgınlarına rağmen hiç bir hazırlık yapmamış olması.
Yani reisten hesap sorma diye, ingiltere başbakanından, putinden, Trumptan hesap sorulmasın diye bu işler komploymuş sabotajmış gibi insanlar kandırılmaya çalışılıyor.
DSÖ neden zamanında sınırları kapatın demedi diyorsun. DSÖ'nün bugüne kadar yaptığı domuz gribi, kuş gribi gibi uyarıları yukarıda alıntıladığın ahlak ve vicdan yoksunu komplo teorisyenleri tarafından ilaç endüstrisinin, aşı endüstrisinin oyunu gibi gösterildi. DSÖ bugüne kadar verdiği tüm uyarılarda ilaç endüstrisinin maşası olmakla suçlandığı için bu kez pandemi ilanında gecikti.

Yani 3-5 sene önce kuş gribini tavuk endüstrimizi bitirmek istetenler çıkardı diyen ahmak komplo teorisyenlerinden hesap soran olmadı. Domuz gribini aşı satmak için uydurdular diyen komplo teorisyenlerinden kimse hesap sormadı. Bu nedenle bu toplumsal paranoyadan para ilgi şöhret network kazanan komplo tüccarları bugün eldeki salgından yeni komplo teorileri çıkarmaya çalışıyor İllüminatiler, Rotschildler vesaire havada uçuşuyor.

Virüs hazirandan sonra da devam edecek. Dünya nüfusu aşı ile ya da hastalığı geçirerek bağışıklık kazanana kadar 1 e 5 bulaşan bir virüsü yok edemeyiz.
Aklı başında bilimadamları virüsün dalga dalga yayılmaya devam edeceklerini söylüyorlar. Yani aşı veya ilaç yoksa salgın 1-2 sene sürecek.

İnsanlık tarihinden önce salgınların olduğuna dair sana kaynak göstermemi istiyorsan PALEOVIROLOGY ya da PALEO MICROBIOLOY diye kendin arayıp bir sürü kaynak bulabilirsin.