umutulukurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mourinho'nun cevabı ile yanıtlayacağım:
"İyi jokey olmak için önce at olmak gerekmez."

Yazılım ve matematiğin bu denli bir arada tutulmasının en önemli nedenlerinden iki tanesi;
1) Algoritma ve logaritma kelimelerinin benzerlikleri (tamamen benzerlik, içerik olarak alakaları yok)
2) Matematik, size problem çözmeyi öğretir.Karşılaştığınız bir problemi, gerekirse saatlerce uğraşarak çözmeye çalışırsınız. Çözemeseniz bile, denediğiniz yöntemlerden bir çok şey öğrenirsiniz. Yazılımda buna benzer. Aslında her proje bir problemdir, ve siz bu probleme karşı çözüm üretirsiniz.

Son olarak, bunu burada sorarak bir sonuca varamazsınız, yoruma açık konular sadece kafanızı karıştırır. Ben böyle diyeceğim, başka biri başka bir yorum yapacak. Böyle uzar gider.
Başlayın yazılım yapmaya, sonrası ya gelir ya gelmez zaten.

Kolay gelsin...
tamamdır hocam kapsamlı cevap için teşekkürler elinize sağlık

emreyavsan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Temel ve orta düzeyde sayısalcı-sözelci olmanız bir şeyi değiştirmez. Ancak ileri seviye algoritmik işlerle uğraşırken sayısalcı olmanız size 5-10 kat daha kolaylık sağlar. Severek yaptıktan sonra elbette yaparsınız. Dediğim gibi sadece ileri seviyede zorlanacağınızı düşünüyorum ben.
peki teşekkürler.

Mekansiz1212 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Isı severek yaparsan aşamayacağın engel olmaz ama istemeyerek yaparsan belirli bir süreden sonra bıkarsın
Bonjour adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Masaüstü yazılımlarını bilmiyorum ancak web yazılımları için matematik gerekli değil. Temel 4 işlemi zaten bilirsiniz fazlasına da çok ihtiyaç duymazsınız.
Blacksheep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelişmiş uygulamalarda matematik her zaman kullanılır.Yazılımcıların matematikle yakın olma sebebi analitik düşünme algoritma kurma ve kafada kurgulama yeteneklerinin gelişmiş olmasından kaynaklanır.Yazılım problem çözmeye yönelik olarak oluşturulduğu için sayısal beceriler gereklidir.
Valx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herhangi bir engel olmaz temel dört işlem yeterli
elinize sağlık teşekkürler.

CodeKod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende sözelciyim ama acayip yazılım seviyorum saatlerce günlerce uğraşabilirim.
Deseler ki iki satır kod yaz ezberden belki tıkanır kalırım ama zamanla kendimce oluşturduğum arşimle kısa sürede tasarım yapar paneli de giydirebilirim.
Bence bu işi ne kadar sevdiğin önemli.
Birde ne kadar erken başladığın önemli.
Bazen bende soruyorum kendime bir kaynaga bakmadan yazamıyorum ama yapabiliyorumda ben yaılımcımıyım hazırcımıyım diye.
hazırcı olmayıp yazılımcı olmak. tuttum bu sözü teşekkürler