Herkes ayrı konuşacak. Çünkü, herkesin çıkarları ayrı. iktidar, iktidar gibi konuşur. muhalif, muhalif gibi konuşur. filozof, filozof gibi konuşur. işçi, işçi gibi konuşur. iktisatçı, kendi beyniyle düşünüyorsa güzel konuşur.

Sayın Albayrak, her şeyin iyiye gittiğini söyleyerek iyiye yönlendirmeye çalışıyor. Yönetim kademesi, batıyoruz/bitiyoruz diyemez. Öyle söylediğini düşünün. O zaman sağlam gemi bile batar. Doğrusu da budur. Particilik oynamıyorum. bknz. davranışsal iktisat

Açık fabrika yok denecek kadar az... İnsanlar evlerde ve ürkek... Piyasada iş dönmüyor. Para puldan öte herkes can derdine düşmüş durumda. Herkes rahatsız ve şehirlere giriş yasağı geldi. Sokağa bile çıkmayın deniyor.
piyasa diyoruz, ekonomi diyoruz. Sağlık diyorum, can diyorum. insan hayatı > ekonomi diyorum. Merkez Bankası, para basıyor diyorum. Durumlar kötü diyemiyorsak daha kötü olmasın diyedir.

Kafanız karışık görünüyor hocam. Kesinlikle haklısınız, herkes tam olarak öyle.Ciddi bir sorunuz varsa özelden sorabilirsiniz.

Dolar hakkında birkaç saat önce bir yorum daha yapmıştım. https://www.r10.net/sorum-var/229315...post1076626244