Selamlar arkadaşlar. Gündemimiz virüs ama haberleri izlerken sağ alttaki dolar hep gözüme takılıyor. ABD şuan virüs sorununa gömülmüş durumda ama Dolar değer kazanmaya devam ediyor. Sürekli olarak İthal mal satan birisiyim ve sürekli ödemelerimi dolar üzerinden yapıyorum. Günde neredeyse 1-2 saatimi ekonomimizi inceleyerek geçiriyorum. Herkes ayrı konuşuyor. Sayın Bakanımız Albayrak her şeyin iyiye gittiğini her şeyin çok güzel olduğunu söylüyor. Buna inanmak istiyorum ancak sadece bu dönemde değil yaklaşık bir buçuk yıldır dolar büyük etkide ülkemizin başlıca sorunları haline geldi. Bu kötü günlerde de Türk parasının değer kaybetmesini normal karşılıyorum ancak bu kadar değer kaybetmesini hiç beklemiyordum. Allah izin verirse virüs sorunumuz bittiğinde bizi ekonomik olarak nasıl bir tablonun beklediğini tahmin edemiyorum. Ekonomik olarak yolunda gitmeyen bazı durumların olduğuna şuan çok daha fazla eminim. Herşey güzel değil bir sorun mutlaka var. Türk parasının 1.600 puan değer kaybetmesinde nedeni sadece Doların değerlenmesi değil mutlaka bir sorun daha var. Amacım burda gündemi konuşmak biride çıkıp demesin dolar 6.70 oldu hemen çökerttin bizi diye bu 1.5 yıldır böyle. Sabit aralıkta kalmayan kur sorunumuz bizim uzun zamandır bu şekilde. Ani yükseliş değer kaybediş Türk parası bu kadar mı güçsüz? Dinlediğim bütün söyleşiler, tahminler, değerlendirmeler birbiri ile çok çelişiyor. Çin parası Yuan karşısında bile paramızın değer kaybetmesi neredeyse aynı eşiğe gelmesi, 3. Dünya ülkelerinin parasının bizden değerli olması bu durumun vahimetini bana hissettiriyor. Bakanımız bizi 2 haftada bir bilgilendiriyor ancak söylediğinin tam tersine çok kötü ve büyük sorunlar yaşıyoruz. Muhalif ekonomistlerde saçma sapan konularla olaya dahil olup ortalığı yaygaraya veriyorlar. Kemal Derviş Türkiyesine geri mi dönüyoruz diye soruyorum kendime. Masala mı inanıyoruz yoksa gerçekleri görmek mi istemiyoruz veya göremiyor muyuz anlayamadım. Büyük bir kriz çöken bir ekonomi bizi mi bekliyor sizde hissediyor musunuz böyle bir durum ?