Hocam makale yazma derdiniz yoksa, ya da kurumsal alanda kullanmayacaksanız sizin ihtiyacınız olan günlük konuşacak kadar öğrenmektir. Bunun için de öncelikle cümle kurma yapılarını biliyor olmanız lazım. Yani fiilin neresine ne ek getirirseniz zaman tanımı olur, nerde ne ekler çıkartırsanız olumlu olumsuz yaparsınız gibi şeyleri öğrenmeniz lazım. Bunları öğrendikten sonra geriye sadece pratik ve kelime öğrenimi kalıyor.
Kelime öğrenimi için şunu öneririm (ben de bu şekilde geliştiriyorum kendimi) İnternette gezerken, dizi izlerken, bir şey okurken gördüğünüz ve anlamını bilmediğiniz kelimeleri üşenmeden tek tek traslate'e yazarak bakın. Anlayın! Bu şekilde o kelimeleri 3. 4. görüşünüzde kesinlikle biliyor olacaksınız. Konuşma için de önce yazışmalar yapın. İletişim kuracağınız kimse yoksa skype'e 'language exchange' yazarak birilerini bulabilirsiniz. Hatta bu sayede sesli pratik de yapabilirsiniz. Bedava cambly, hatta bana kalırsa cambly gibi yerlerden çok daha güzel. Çünkü karşınızdaki kişinin de anadili İngilizce değil ve sizin gibi yeni öğreniyor. Yavaş, tane tane ve aksansız konuşuyor. Başlangıç seviyesi için çok daha anlaşılır, kendinizi kasmıyorsunuz. Rezil olur muyum endişesi yok.