HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bak hafız iyi oku ve anla o kadına neden fatura çıktığını.
Bizim ülkemizde sağlık için her çalışanın zorunlu ssk olayı var iş veren için ayrı devlet memuruna emekli sandığı ayrı neyse bunlar içinde devlet sana hastanesinde ÜCRETSİZ (katkı paylı) bakmak için her ay maaşından 600-800-1000 neyse maaş ın o oranda işte artan şekilde keser sen hiç hastaneye gitmesende her gün gitsende bu ara maaşın ile orantılı asgari ücret dahil kişide bile onun ve ailesi için alır.
Tamam sigorta bu şimdi abd ye gelirsen
Orada aylıklar çalışma saati ile hesaplanır hesap içinde işte bu sigorta parası yoktur.
Devlet senden para alıp ücrersiz bakmayı vaat etmez.
Ama sen ne yaparsın özel sigorta yaptırırsın aynısı Tamamlayıcı sigorta gibi Türkiye de de var
İşte orada da yıllık 600 dolar verirsin örnek veriyorum sana belli limitler verir şu şu ücretsiz bu ücretli bu kadar muayene olma gibi
İşte o poliçeyi de ne kadar geniş kapsam yaparsan poliçe fiyatı artar
Şimdi ortaya bir şey attın o kadın 30k dolar küsür para çıktı sigortası var ise hangi kapsamlar dahilinde biliyor musun? Yok
Türkiyede bile şu an tamamlayıcı sağlık sigortaları (benim var özel sağlık sigortam) salgın hastalıklarda dahil değil yani bende devlet değil özele gitsem bende ücretli olacağım ama başka zaman salgın olmasa ücretsiz idim böyle düşün.
Ayrıca o kadın mesela her ay maaşından 400-600 dolar vermiyor yılda mesela aldı ise en düşük 1 kere veriyor ama sen her ay veriyorsun devlet e anladın mı şimdi fark ı
Ben mesela fazla hasta olmam hastane ile işim olmaz ama her ay devlet benden o parayı alıyor + çalışmıyor olsamda GSS adı altında yine alıyor
Eğer alıyorsa şimdi böyle durumda tabiki bakacak
Abd de öyle bir şey yok o yüzden bu algoritmayı bak çözdük büyük resmi gör

Danni Askini’ye, virüs tedavisi sonrasında 35 bin dolarlık (229 bin 250 TL) fatura kesildi. Askini, “Çevremde kimsenin bu kadar parası yoktu” dedi. Askini virüsü atlattığını ancak bu paranın devlet destekli sigorta sistemi tarafından ödenmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Haberden alıntı.