fthmydn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Farklı düşünüyoruz hocam. Yapılan birşeyin yasak olması için illa ki yasa koyulmasına gerek yok (bence)
O zaman 10 krş olan maskenin 9.90 'a satılmasına da fırsatçılık değil.
Bakın %5 yada %10 değil %100 artmış ve bu ihtiyaç olduktan sonra artmış.
Bundan 5 ay önce bu fiyat olsa tamam derim. Fakat ne zaman ki öğrencilerin laptop'a webcam'e ihtiyacı oldu o zaman %100 fiyat artıyorsa bu bana göre fırsatçılıktır.
İnsanların zor durumundan faydalanmaktan başka bir şey değil
Olayın adını fırsatçılık koymak bir çözüm değil, bunu diyorum ben. ''Virüs olduktan sonra niye fiyatlarını arttırdın? Seni şimdi hapse atıyorum'' diyemeyiz kimseye. Ben de biliyorum virüsten sonra kasıtlı yaptıklarını fakat bunu bildiği halde bu durumu neden önceden engellemiyor devlet? Yasasını niye ayarlamıyor? 80 milyon insanın etik değerlere bağlı olduğuna mı inanıyor? Yoksa bunu suç olarak görüp yapana ceza veririz mi diyor?

Benim demek istediğim, bu fiyatları arttıranları suçlayacak ne var elimizde? Şerefsiz, ahlaksız, karaktersiz diye hakaret edelim. İşte bu da yetmiyor onları hapse atmak ya da suçlamak için. İnsanların fiyatlarını belirleme özgürlüğüne karışıyorsak bunun sebebi duygusal olamaz, bunun önceden düzgün şekilde düşünülmüş ve yazılmış olmalı. Bu şekilde olmaz, adam virüsten haberim yok diyerek bile dalga geçer gibi bu işten sıyrılabilir yoksa.