Selam Arkadaşlar,
Öncelikle kendimden örnek vererek bunu anlatmak istiyorum; 4 domainden 2si banlanmış.Bu 4 domaine de herşeyi aynı şekilde pinledim ve hesap olusturdum.Ve bunlardan 2si banlanmış 2si hala eskisi gibi para kazandırmaya devam ediyor.Burada anlamadığım olay herşeyini aynı şekilde yaptığım domainlerin 2sinin hayatta kalması oldu.Tabi ki 2 domainin banlanmaması da çok iyi birşey.Fakat hala pinterest bu algoritmasını neye göre belirliyor anlayamadım.
Banlanan hesapları kurtarma adına çözüm olarak düşündüğüm ; pinterest link değiştirerek yeni linke yönlendirme yapmak olacak yani banlanan recipes.sitem.com olsun yapmamız gereken adsensenizde kullanmadıgınız herhangı bir domain örnegin asdasd.com'u aldık ve buna recipes.asdasd.com olarak sub olusturduk.Olusturdukten sonra site içeriği olarak yemek tarifleri ile ilgili 50-100 site içerigi cektirdik ve reklamlarımızı ekleyerek bıraktık.Pinterest ziyaretçileri banlı olan recipes.sitem.com a tıkladıgında otomatik yönlenme ile direk yenı olusturdugumuz ıcınde reklamları ve aynı konu ıcerıklerı olan recipes.asdad.com a geçiçek ve eski sistem tıklama devam edicek.Yanlız bunların hepsini tek tek olusturacagımz sublar ile ayrı ayrı yonleme yapılması gerekiyor.
recipes.sitem com - recipes.adsads com
desserts.sitem com - desserts.asdasd com
Bunun tamamen tam tersi de yapabiliriz hatta bu daha mantıklı domainin adsense onaylı bile olmasına gerek olmaz hem; tüm banlı sup domainleri silip yeni olusturdugumuzu ekleyeceğiz.Ekledikten sonra yeni suba direk yönleme yaparak pinterestten banlı olan siteye yönelteceğiz Bu şekilde aslında diğer suba içerik girmemiz bile gerekmiyecek sadece recipes.asdasd.com olarak sub acmıs olacagız. sonucta buna tıkladıklarında asıl sitemize gidecek.
Burada mantık;
(yeni sub)=recipes.adsads com - (banlı sub)recipes.sitem com
desserts.asdasd com - desserts.sitem com
Bu iki ters yöntem ile denemeler yapılabilir,Sonradan yazdığım yöntem bana daha mantıklı geldi bilemiyorum.Tabi böyle birşey nasıl yapılır,yazılımcı arkadaslar da bu konuyu derleyebilir.
Domain ban konusunda da benim bu düşündüğüm aklıma gelenler bu şekilde.Akıl akıldan üstündür.Sizinde aklınıza gelen mantığınza yatan birşey olursa belirtebilirsiniz.
Not : Banlanan domainler bazen nadirde olsa 3-4 gün sonra tekrar açılabiliyormuş arkadaşlar sitelerinize bir süre dokunmayın ve beklemeye çekilin derim.Bunun tabi ki bir kesinliği yok ama banı açılan bir kaç arkadaş olmuş.