Bende işim gereği Telegram ile 2-3 yıl önce tanıştım ve hala kullanıyorum. O günler tek tük yani piyasadan insanlar katılırken şimdi sıradan kullanan kişiler dahi Telegram'a katılmaya başladı. Aslında burada Telegram'ın yaptığı bir pazarlama yöntemi yok. Reklamlarını görmedik, sosyal medya hesaplarını görmedik. Kullanıcılar kendi istekleri doğrultusunda indirdiler ve geçiş yaptılar. Aslında geçiş yaptı demek biraz hatalı olur çünkü Whatsapp'ı veya Messenger'i silip geçmedi ek bir platform olarak kullandılar. Telegram'ın son zamanda patlama nedeni bence sansürsüz içeriklerin yayımı, kontrol ve müdahele edilmemesi ve tabii ki gizlilik diye düşünüyorum. Ek olarak bot teknolojisinide fark eden şirketler, markalar, websiteler 5-10 dakikada kendi botlarını veya kanallarını oluşturabildiler. Limit yok, spam/flood kuralı yok, banlayan/cezalandıran yok, illegal içerikler serbest. Sanırsam en azından müşteri gözüyle baktığımda bence dediğim kısımlardır bunlar. Ekstra birşey bilen arkadaşlar varsa eklerlerse sevinirim.