Lederheld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlete ait cihazların satışı mümkün değildir burada sanık sağlık bakanlığının eski cihazları olduğunu söyleyerek devletin kurumunu ticaretinde kullanmıştır. ürün arızası için herhangi bir belirtmede bulunmadım zaten. Ürün arızası için yapılacak tek şey vardır ikinci el ürün de olsa bu sorunun kaynağı araştırılır bilirkişilerce öyle sokaktaki bilgisayarcılarda değil, eğer arkadaşımzdan kaynaklı bir durum ise herhangi bir işlem uygulanamaz. Fakat sanıktan kaynaklanan bir durum ise malın iadesi gerçekleşir.
Arkadaşımız yukarda da açıklamasını yapmış hiç polemiğe giremem hocam sizinle.

Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu mantığa göre kandırıldık, satıcıya afiyet bal şeker kaymak olsun mu demeliyiz? Sana ayıplı mal satılıyorsa hakkını aramazsan daha niceleri çıkar böyle mağdur ederler herkesi. Bu yüzden mahkemeye gitmek uzun ve maliyetli olan doğru yoldur. Tabi arkadaşın bütçesine de bağlı. Sorun yok yaptırırım biraz para verip de diyebilir, hakkını da arayabilir. Arkadaşa kalmış bir durum.
Ben öyle bir cümle kurmadım güzel kardeşim, ben %99 eminim ki o adamın dolandırmaya niyeti yok. Burada arkadaşı gaza getirmeyin, yarın sabah ters düz konuşur adam der ki "kardeş ben cihazı sana çalışır bir biçimde teslim ettim. gerisi umrumda değil."

Burada yapılması gereken arkadaşın kendi durumunu izah etmesi, ya ücretli bir şekilde onarım yapacak karşı ya da ücret iadesi.

Asarım, keserim, mahkemeye giderim. Bunlar her zaman işe yaramaz. Adam mahkemeye gidecek, zaten şuan dilekçe verilmiyor. En az 3 ay dilekçeyi bekleyecek, ondan sonra yığılma olacak dava açıldı diyelim açılana kadar 3 ay geçecek, ara bulucu atanacak 1 ay, arabulucu arayı bulamadı diyelim bilir kişi atanacak 3 ay, bilirkişi raporunu sunacak 1 ay. Zaten 1 yıl oldu?

Çok değil bir miktar mantıklı düşünelim yeter.