Merhaba, bende bilgisayar programcılığından mezunum ve mühendisliğe hazırlanıyorum. Şuan ortalama 33 net yapıyorum. Sınava az zaman kaldı işimi gücümü bıraktım ve sınava yöneldim. Bu gün 4.5 saat ders çalıştım mesela son 2 günde 1 soru bankası 2 konu anlatım kitabından bütün karekök sorularını çözdüm. Baktığınız eğitim setinin 1. olanını satın aldım bana göre en kalitelisi o gözüküyordu ama bilgisayarda oturup video izleyerek çalışamadığım zaman ( verimli olmadığını ) fark ettim ve bıraktım.
Açıkçası hiç çalışmadan 27 civarı net yapıyordum temelim biraz vardı çok fazla bir net arttıramadım ama bu hızda çalışırsam sınava kadar +45 matematik netini görürüm.
İlk önce Türkçe çok önemli. 100 dakika 60 soru olarak hesaplayın ve bütün denemelerinizde 60 matematik sorunu 100 dakika içerisinde bitirmeye çalışın. Büyük ihtimal ilk denemelerinizde ilk 40 soruyu görebileceksiniz ama dert etmeyin 4 ay bu şekilde çalışırsanız en sonunda 100 dakikada 60 matematik sorusunu çözebilecek seviyesine gelirsiniz. Türkçe çalışmanıza gerek yok geriye 50 dakikanız kalıyor 30-35 Türkçe netini çok rahat yaparsınız.
100 dakikada zorlanırsanız bunu 120 dakikaya çıkarabilirsiniz ama önümüzde ki üç ay için 100 dakikada bitirmeye çalışmanızı öneririm.
Kalan zamanınızda yapacağınız 35 Türkçe neti size 7-8 Matematik neti kadar puan kazandıracaktır. İnsanlar genelde 37-38 matematik neti yapıp, 3-5 Türkçe yapıp kazanıyor.
Siz 33 matematik neti yapsanız bile çözdüğünüz Türkçe neti ile 40 matematik neti çözmüş kadar puan alacaksınız ve büyük avantaj.

Ders olarak sakin bir yere masa ve sandalye atmanız yeterli. 3 -4 Farklı kaynak edinin ( Soru bankası ve Konu anlatım ) + Bol bol deneme kitabı alın.
Aldığınız kitaplardan sırayla başlayın ve ilk konuyu bitirdikten sonra o konu hakkında bulduğunuz bütün soruları çözün. Denemeleri çözün ve yaptığınız yanlışları tek tek kontrol edin nasıl çözüldüğüne bakın. Hangi konudan soru kaçırıyorsanız tek tek listeleyin ve sürekli soru kaçırdığınız konulara öncelik verin. Çözdüğünüz sorunun bile çözümüne bakın çünkü size zaman kazandıracak çok daha kolay çözümü olabilir.

25 Dakika çalışma 5 dakika mola olarak sabah 2 saat öğleden sonra 1 saat akşam 1.5-2 saat çalışırsanız hem canınız çok sıkılmaz hemde kendinize zaman ayırabilirsiniz.
Sabah 8'de kalkın. Yemeğinizi yiyin biraz bilgisayarda takılın diziniz varsa bir bölüm izleyin. Saat 09:30-10:00 gibi derse başlayın ve 11:30-12:00 'a kadar 2 saat çalışın. Bundan sonra yemeğinizi yiyin ve yine bilgisayarda takılın veya ilginizi çeken işleri yapın. Saat 14:00-15:00 arası bir saat çalışın yine akşama kadar bir sürü boş zamanınız var. En son 21:00-22:30 arası bir buçuk saat çalışsanız günlük 4.5 saat çalışmış olursunuz ve yapacağınız her iş için zamanınız kalır.
Ben saat 22:30'da bitirdim bilgisayara geçtim şimdi işlerimi halledeceğim Bol çalışmalar.