Uzun zamandır bu işi yapan (Ios ile programlama vsvs) birisi olarak derim ki ;
hadi gelin bu konuyu reelize edelim.
Önce bir IOS emulatörü bulnanız lazım.
Ve bir machintosh ya da hackintosh'unuzun olması lazım.
neden mi ?
Çünkü Maalesef IOS ipa dosyaları intel işlemcide çalışmaz , yani arm işlemcilere göre compile edilir.
Windows da çalışacağını düşündüğünüz xamarin ise sadece bir kodlama programıdır, Emulatör degildir.
Gelelim ikinci kısma ;
hadi Mac yada Hackintosh'unuz var, ve içine developer tool (Xcode) kurdunuz , güzeeel.
peki IOS appleri olan ipa dosyasını nasıl çalıştıracaksınız ?
Çünkü o da sadece yazdığınız kodu derlemeniz ve test etmeniz için çalışmaktadır.
Yani ; Dışarıdan bulduğunuz pinterest.ipa dosyasını mac, hackintosh yada xcode emulatöre YÜKLEYEMEZSİNİZ !
Peki bu kadar yazıdan sonra "Ios emulatoru ile pinlemek" kısmı sizce çalışır mı ?
hadi siz cevap verin.
Hocam lütfen yanlış anlamayın ancak bu forumda birçok insan bu işten nasıl para kazanabilirim diye düşünüyor bir kısmı elinde ki en ufak şeyi bile paraya çevirme derdin çok az kısmı işi biliyor ancak ya susuyor yada laf aralarında kısa bilgi veriyor ve insan herşeyi kolay algılamasına neden oluyor.
Size alıntı yapmamın sebebi sizin gibi bu işlerden anlıyan arkadaşların diğerlerinin iyiliği için sadece bu yazınızda olduğu gibi bilgi verirseniz bence herkes karlı çıkar ben az buçuk yaptığınız çalışmayı tahmin edebiliyorum. Kendim için böyle bir şeye başlayıp sonuçlandırmam nerdeyse 5 6 ayımı alır. En azından insanlara bu işin zorluklarını anlatacak bı yazı yazarsanız ve hâlâ yapmak isteyen olursa diye ufak bi bilgi verirseniz ( ios geliştirici panelde uzan olunmalı, c # da ileri seviyede olunmalı tarzında) olursa benim gibi yazılım bilgisi olmayan arkadaşların hem zamanını kurtarırsınız hem de hayır duasını alırsınız.
Umarım kendimi yanlış anlatmamışımdır. Çünkü yazılanlara bakınca herkes bu kolay iş diyip günlerini buna harcıyor ancak işin bu kadar kolay olmadığını anladı gerekiyor insanların.