Bugün, Adım kadar emin oldum ki, forumun bu bölümünde bir karalama grubu var, kendi konularında tık hesapı yapıyorlar, başkalarının konusunda karalama yapıyorlar, reklam yaptığına inanmıyorum ama yaparsada yapsın bu adam, siz kendi reklamınızı yapınca hiç bir problem olmuyor yok günde 1 k kazanıyorum, yok şöyle yok böyle, hiç kimse burda maval okumasın gidin yabancı forumlara bakın yeni başlayan insanları araştırmaya öğrenmeye mi teşvik ediyorlar yoksa sizin gibi "ya yürü git kardeşim" seninle mi uğraşıcaz "reklam reklam" mı diyorlar. Paranızda pulunuzda sizin olsun, elin Hintlileri parayı götürüyor, bir kişiye yardım edicem diye milleti konularınıza getirtip abi çok ihtiyacım var yazanları görüp mutlu oluyorsunuz. (Bunlar reklam değil bu arada değil mi ?)İnsanları reklamınız için aşağılıyorsunuz birde. Pinterest bölümünde olanların yüzde 80'inin samimiyetine inanmıyorum.
Sözüm meclisten dışarı.
Acıtasyona gerek yok. Kimse kimseye ücretsiz yardımcı olmak zorunda değil. Şahsen bana birşey sorupta cevap vermediğimde yok. (anlatabileceğim kadarı ile)
Yeni başlayacak olanlara da lafım yok şahsen. Eskiden yapanlara da yok.
Bu konuyu açan vatandaşa da lafım yok. Olamazda. Satar satmaz, tutar tutmaz, verir vermez beni bağlamaz.
Burada benim mesajımda demek istediğim; bu kategoride son zamanlarda yazanların genelinin üyeliği çok yeni ve sadece burada bende şu var, bende bu var, ben şununla yaparım, ben bununla yaparım oluyor.
Bakın bu kategoride birçok kişi, shadow, hesap banı, domain banı gibi sorunlarla boğuşuyorlar. Ve bazı kendini bilmez kurnazlar (kendilerini kurnaz sananlar) insanların bu sorunları yaşayarak bıkmış duruma gelmelerinden dolayı tarif edilemeyecek derecede bunalmış olmalarından
nemalanacaklar.
Bende istemiyorum birilerinin shadow yemesini. Heleki kendi insanımızı. Amma velakin; ya arkadaş elin hintlisi dediğiniz adamın bi girip sitesine bakın. Kalite kokuyor. Spam site mi anlayamıyorsunuz neredeyse.
Birde bizim WA'cı, PA'cı, SAP'cı arkadaşların sitelerine bakın. Sizce shadow yemeleri doğru değil mi?
Hadi bırakın sitedeki içerikleri geçelim; domainlere bakalım. Hatta bir dk hemen birkaç kategoriye bakayım;

Şimdi bu domainler ile ne olur? Bunlardan daha kötüleride var.
Nereye kadar olur. Kurun bir tane kalite kokan site. Sonra gerisi geliyor zaten.
Not: Resimdeki hesaplar/domainler buradan birinin ise pm atsın kaldırayım.
Ayrıca satış yapan satsın güveniyorsa. Alanda güveniyorsa alsın bunlar gayet doğal. Ama gözünü seveyim satış yapan kişiler fiyatları yaptıkları, harcadıları, yoruldukları, uykusuz kaldıkları, kafa ağrıttıkları zamanları gözlerinin önüne getirip ona göre fiyat versinler.
Erişilebilirliği ayak altında olan birşeylerin kullanımı çok kısa sürede biter.