Teşekkür ederim yorumlarınız için. Açıkçası şöyle bir düşünce var şu yaşıma kadar her boş zamanımda yazılımla ve projelerimle uğraştım. Sadece sınav öncesi ders çalışıyordum lisede. Beni en çok zorlayan kısım bu alışkanlığı kazanmak olacak sanırım... Yazılım algoritmasıyla düşünme yeteneğim keşke matematikte de olsaydı. Konular ve sorular aşırı zor geliyor.....
Bir şekilde aşağıdaki kurslara başlayacağım. Temel matematik sorularının olduğu bir kitap almıştım zaten onu da çözeceğim umarım.
Şöyle de bir sorum var, en azından bir mühendislik kazanmak için en az kaç sorudan kaç net yapmam lazım? Mesel çok dandik bir üniversiteye girmek için veya orta yollu bir üniversiteye girebilmek için kaç net yapmam lazım?
evet teşekkür ederim ben de bunun farkındayım

Üstteki mesajdaki soruları size de sormak isterim
Şuan ki sistemde üniversiteler kaç puanla alıyor sıralama şartları nedir bilmiyorum tabi bunların bir araştırması yapılması gerekiyor. Hedefini çokta düşük tutmamaya gayret etmelisin önünde 1 yıldan fazla bir süreç var günde 2 saatlik bir çalışma seni kat kat ileriye taşıyacak. İnan bende dediğin gibi lisede dersleri geçeyim derdindeydim ama dersi dinleme kafasındaydım keza 2 yıllıkta öyleydi.
Günlük 2 saat zor gelir diyorsan bu süreyi yarım saatle başla, 1 hafta yarım saat çalış sonra 1 saate çıkar ama bunu isteyerek yap. Böyle bir niyetin varsa emini başaracağından da eminim. Matematiği iyi öğrendiğinde göreceksin ki analizlerinde ve düşünce yapın da bile değişmeler başlayacak.