Merhaba arkadaşlar,
Ben bu korona virüsü gelmeden öncede medikal sektöründeydim hatta yıllardır açık olan korse konumda belli belki forumda abartısız 500 kişiye yollamışımdır yılların konusudur itrader peşindede hiç koşmadım çoğunuz görmüştür.Elimizde bir köşede atılı olan maske ve eldivenleri n11 vb üye mağazalarımıza eklemeye ihtiyaç dahi duymuyorduk çünkü n11 kdv dahil %20'ye yakın komisyon alıyor kargolar desen kampanyalı halde 8.5'un altında yok ben nasıl oradan satayımda para kazanayım derken bu virüs bir çıktı millet eldivene 60-70 TL yazıyor maskeleri zaten hiç saymıyorum dahi neyse girdim n11'e madem talep var ürünleri ekleyeyim dedim normalde dükkanda satışım 20 lira olan malımı kargo komisyon dahil örneğin 30 liraya denk geliyorsa geri yerine kaçtan koyabileceksem o fiyattan yazdım satışa koydum.Yalan yok yine normalden 2-3 lira fazla yazdım nedeniyse arz/talep dengesini tuturmak biranda zam gelebilir kaygısı bir nevi tedbirli esnaflık yapmaya çalıştım.Ancak o 2-3 lirada dahi vicdanım sızlarken bakın siz yaşadığım aşağıdaki olaya.

Baktım firma ismimi Google'a yazan oradan numaramı bulup arıyor kardeş sen neden o fiyata ürün koyuyorsun o rakama eldiven maskemi olur senin virüsten haberin yok mu niye malın fiyatını düşürüyorsun vs adam benimle kavga ediyor belli ki orada mağaza sahibi elindede stok bol benden başka eminim herkesi arayıp fiyatı manipüle ediyor.Bu önce 1-2 kişiydi aldırış etmedim sonra baktım telefon susmuyor ve stoğumun yarısı 48 saat içinde eridi zaten biz kara kara siparişleri nasıl yollarız diye düşünürken mağaza sahipleri o kadar tacizler olduki çalışamaz olduk n11'i aradım bir şekilde bağırıp çağırıp üst düzey birine bağlandım durumu anlattım aşağıdaki gibi bir duyuru yayınladılar.Dedim tamamdır fırsatçılardan kurtulduk ancak hiçbir şey değişmedi çünkü adam ürünü ne kadar pahalıya satarsa n11 o kadar çok komisyon bedeli alacak.O nedenle prosedür icabı yayınlandı o kadar.Aslında devlet zabıta ekibi kurup dükkan basacağına kursa 100 kişilik bir e-ticaret denetleme ekibi onlarda siteleri gezip çatır çatır ceza yazsa üstelik cezayı mağazaya değil direkt n11'e yazmalı neden izin veriyorsun bu rakama diye.
Bak bakalım o zaman n11 vb siteler birçok ürüne tavan fiyat belirliyor mu görürüz.

Ne diyelim olan yine vatandaşa oldu ben ciddi ciddi çok üzülüyorum bu duruma böyle insanlar uykumu kaçırıyor gecenin bu saatinde girdim yazıyorum hakkınızı helal edin.

Alıntı
Değerli İş Ortaklarımız,

İçinde bulunduğumuz bu hassas dönemde, toplumsal sorumluluklarımızı ve hukuka uygun bir satış ortamı oluşturma zorunluluğumuzu göz önüne alarak, birkaç hususun altını çizmek isteriz:
  • Özellikle sağlık ve hijyen ürünleri kategorilerinde listelenen ürünler için, kamu kurumlarının da yönlendirmesi doğrultusunda tarafımızca dikkatli denetimler yapılmaktadır. Bu ürünlerde Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği de dahil olmak üzere, ilgili mevzuata aykırı şekilde haksız fiyat artışı tespit edilmesi durumunda, ürünleriniz n11.com tarafından satışa kapatılacaktır.