OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabiki hoşuma gitmezdi ama Türkiye'den bunun için kaçtım diyerek biyerimide yırtmazdım. Zaten bu ülkeden kaçtığını beyan eden bir kişinin bence bu ülkeye zerre faydası olmaz. O nedenle abd tvlerine çıksın o arkadaş çok biliyorlar ya bakalım hangisi adam yerine koyacak onu
O sözü sarf ederken söylemek istediğini anlayamamışsınız. Türkiye'de bilim alanında yeteri kadar destek verilmediği gibi ciddiye de alınmıyorsunuz. Bu nedenle "işte ben bu yüzden Türkiye'den kaçtım" dedi. Üniversitede Dünya ve Türkiye'de çevresi olan yüzlerce belkide binlerce makalesi olan bir hocam vardı. Kayaçlarla ilgili özel laboratuvar kurmayı düşünüyordu. Gerekli bütün plan, proje ve verileri toplayıp çok ucuz bir fiyata sundu. Şayet Türkiye kabul etseydi tüm Dünya araştırma yapılması için örneklerini Türkiye'ye gönderecekti. Ancak Türkiye bu projeyi reddetti. Hemen akabininde Japonya kendisi teklif sundu. Baya da yüksek bir meblağ ödemeyi teklif ettiler. Bu hocamızın tek derdi bilim ve Türkiye'ye kazanç sağlamaktı. Ancak Türkiye kısmı olumsuz olduğu için mecbur kalıp tüm bilgi birikimini verdi ve laboratuvarı Japonya'ya açtılar.