genelde eticaret odeme sistemlerinde bir callback sayfasi olur ve bu sayfa sisteme soylenmis olmalidir. Sistem o callback sayfasindan cevap bekler. sizin sisteminiz islem sonunda bir sayfaya yonlendirip o sayfadan odeme sistemine islem tamam bilgisi yollamalisiniz
bu da öyle callback sayfasını her 1 dk da bir kontrol ediyorlar ama ok mesajını bizden geri alamıyorlar ben bu sorunu bulamadım işte
bu da öyle callback sayfasını her 1 dk da bir kontrol ediyorlar ama ok mesajını bizden geri alamıyorlar ben bu sorunu bulamadım işte
yazılan koda göre 'onların apisi' gibi bir şey yok

eğer öyleyse de siz muhtemelen API'ye eksik bir şeyler gönderiyorsunuz ya da tanımlanamayan bir şey. aslında API bağlantı türüne göre önce third party bir programla (PostMan, SOAPUI gibi, ya da test sayfası) test etseniz çok daha iyi olur.
Sayfanın tamamı budur
include ("baglanti.php");
if(isset($_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"])) {
$ip = $_SERVER["HTTP_CLIENT_IP"];
} elseif(isset($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"])){
$ip = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
} else {
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
}
if ($ip != "ipadresi") { // IP Adresini kontrol ediyoruz, eğer istek shipy sunucusu üzerinden gelmemişse, sonlandırıyoruz.
exit();
}
if (!isset($_POST["return_id"]) || !isset($_POST["payment_type"]) || !isset($_POST["payment_amount"]) ||
!isset($_POST["user_name"]) || !isset($_POST["user_address"]) || !isset($_POST["user_phone"]) ||
!isset($_POST["email"]) || !isset($_POST["test_mode"])) { // Herhangi veri eksik ise, isteği sonlandırıyoruz.
exit();
}
$return_id = $_POST["return_id"]; // Ödeme isteğini gönderirken belirlediğiniz return id. üye id si
$payment_type = $_POST["payment_type"]; // Ödeme kanalı. "eft" => Havale / EFT, "credit_card" => Kredi Kartı / Ön Ödemeli Kart, "mobile" => Mobil Ödeme
$payment_amount = $_POST["payment_amount"]; // Ödenen miktar.
$user_name = $_POST["user_name"]; // Ödeme yapan kullanıcınızın adı, soyadı.
$user_address = $_POST["user_address"]; // Ödeme yapan kullanıcınızın adresi.
$user_phone = $_POST["user_phone"]; // Ödeme yapan kullanıcınızın telefon numarası.
$email = $_POST["email"]; // Ödeme yapan kullanıcınızın e-posta adresi.
$sorgu = mysql_query("select * from uyeler where userId='$return_id'");
$kayit=mysql_fetch_array($sorgu);
$kredi=$kayit["kredi"];
$yenikredi = $kredi + $payment_amount;
$zaman = time();
$sql = "UPDATE uyeler SET kredi='$yenikredi' AND tel='$user_phone' AND email='$email' WHERE id='$return_id'";
$sqle= "INSERT INTO krediler (userId,kredi,email,tel,odemeyolu,tarih) VALUES ('$return_id','$payment_amount','$email','$user_phone','$payment_type','$zaman')";
if(mysql_query($sql) && mysql_query($sqle)){
echo "OK"; // İşlem sonunda OK yazdırıyoruz. Eğer yazdırılmazsa, OK yanıtı gelene kadar tarafınıza istek gönderilecektir.
} else {
echo "Veritabanı Hatası.";
}
// Her şey doğrulandı ve güvenli. Artık burada veritabanı işlemlerinizi yapabilirsiniz.
NOT: arkadaşlar eski apiyi kullanıyormuşum mailime yeni apiyi çoktan göndermişler ben görmemişim kusura bakmayın yardımlarınız için teşekkür ederim
@asiminnesli;
@Eagle05;