ferdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yorumunuz için öncelikle teşekkürler, ana sayfadaki linkler konusunda haklısınız, ben diğer sayfalarımda kaldırmıştım bunda unutmuşum, ilk işim linkleri kaldırmak olacak. Bahsettiğiniz başlıkları FAQ şeklinde ana sayfada bulunan yazıda mı göstereyim. SSS bölümü ürün değil kategorilerde bulunuyor. SSS bölümünü acaba ana sayfada göstersem fayda sağlar mı. Ürünleri ekliyorum içeriklerini arkadaş yazıyor, bazıları ondan boş kalmış. Ürünlerin açıklamalarında kategori dahil link çıkmayayım mı diyorsunuz. Sayfanın iç yapısını bitirdikten sonra backlink kısmına geçmeyi düşünüyorum.
Hocam bence öncelikle, ana sayfaya sitenizi ve ürünlerinizi tanıtan min 1k makale yazın. 3-5 alt başlıkla beraber. Ki anahtar kelimelerinizi kesinlikle göze batmadan makale içerisine belirli oranda dağıtın derim.

Makale altına da FAQ şeklinde firmanızla alakalı soru cevap eklemesi yapmanızı öneriyorum. (6-7 adet)

Ürün sayfalarında ki kendilerine verdiğiniz linkleri de kaldırmanızı ve oradaki makale kelime sayısını 500 - 600'e çıkarmanızı öneririm. (Ürün tanıtımı) Kategori sayfaları içinde aynı durum söz konusu.

Ayrıca kategori sayfalarında bulunsn SSS'leri kaldırın her kategoriye ayrı bir 6-7 kelimelik FAQ ekleyin. (yapısal veri ile beraber)

Birde sitenizin google'a ki index sayısını kontrol etmenizi öneririm. Şöyle bir göz gezdirdimde site içi arama sonuçlarından index alanlar var. (örnek:Gibi )İçerik kalitesi düşük ve bir içeriğin benzer indeksleri var. Üstelik bu indeks alan sayfalar noindex olarak eklenmesine rağmen indekslenmiş. (örnek) Hoş canonical URL'yi ana yazıya vermiş olması benzer içerik sorununun önüne geçer ama ne bileyim yine de index alması bence saçma.

Bu arada bunlar benim düşüncelerim. Eksiği veya hatası varsa diğer arkadaşlarda düzeltebilirler beni. iyi çalışmalar diliyorum.