Merhaba arkadaşlar hiç ihtiyacım olmadığından dolayı VPN kullanmadım şimdi merak ettim en iyi vpn hangisi diye araştırdım ama hep affiliate siteler çıkıyor, kafalarına göre sıralama yapmışlar. Bu nedenle hangisi iyi hangisi kötü karar veremedim

Ücretli veya Ücretsiz VPN Önerilerinizi Paylaşmanızı Rica Ediyorum.

Kimi VPNlerin sunucuları fazla, kimi vpnleri 6 farklı cihazda kullanabiliyorsun ve kimi vpnler ise sanırım sadece browser değil tüm ipnizi değiştiriyor (bunu çözemedim). Tecrübeli arkadaşlar konuda fikir belirtirse araştırma yapanlar için faydalı bir konu olacağını düşünüyorum.

Herkese teşekkürler.

--EDİT--

Araştırmalarım ve denemelerim sonucu birkaç VPN programı ve VPN uygulaması hakkında deneyimlerimi belirtmek istiyorum.

NordVPN : Özellik olarak 6 cihazdan bağlanabilen ve hızlı diye nitelendirip premium olarak denediğim NordVPN malesef hüsran ile sonuçlandı. 30mbit olan internet hızım maksimum 3-5 mbite düştü. Android telefona uygulamasını indirerek akıllı telefonumda da denedim. İnternet hızım en hızlı sunucuya bağlansamda düşük olduğu için websiteleri açarken bile yavaşlığı hissediyorsunuz. NordVPN ; Android VPN uygulaması olarak tavsiye edebileceğim bir uygulama değil. Ücretsiz olarak kullanılan Browsec VPN de aynı hizmeti sağlıyor.
NordVPN dns ayarlarını kendine göre ayarlamamı, bu şekilde daha hızlı bağlanacağımı belirtti ama değişen hiç birşey olmadı. Demekki NordVPN e boş yere para ödemeye gerek yokmuş. Yorumlarda bir arkadaş güvenli olmadığını ve müşteri bilgilerini çaldırdığını söylemiş bu nedenle başka VPN hizmetlerine yönelmek doğru olacaktır.

Free VPN : Yorumlarda bir arkadaşın önerdiği VPN eklentisi, bu nedenle denedim. Ücretsiz VPN arayanların işini görebilecek bir uygulama, internet hızınız %90 düşüyor ama ufak tefek işlerinizi halledebileceğiniz bir VPN diyebiliriz. Ücretsiz VPN sonuçta çokta birşey beklememek lazım.

Browsec VPN : Chrome eklentisi veya firefox eklentisi olarak denediğim bu VPN aynı FREE VPN gibi internet hızını yavaş alabileceğiniz ücretsiz olarak kullanılabilen bir VPN'dir. Browsec VPN 'in premium versiyonuda var ama internet hızının çok değişeceğini düşünmüyorum açıkçası. Ücretsiz olarak kullanılan kısmını ufak tefek işlerinizi halletmek için deneyebilirsiniz.

Araştırmalarımda ProtonVPN, Okay Freedom, Windscribe, Hotspot Shield, hide.me, TunnelBear, CyberGhost VPN, Private VPN ve Express VPN isimlerini çok fazla gördüm fakat hangisi güvenli, hangisi kaliteli denemedim açıkçası. Bunları kullananlar varsa fikirlerini belirterek bizlere tavsiye verirse çok iyi olur.