Kalp hastalığın, tansiyon hastalığın, şeker hastalığın ya da immune sistem hastalığın yoksa 25 yaşındaki adamın bu hastalıktan çok korkmasına gerek yok. Hastalıktaki asıl sıkıntı immün sistemin güçsüz olması değil. İmmün sistem güçsüz ise hastalanma ihtimaliniz yüksek. Ama Ağır seyretmesinin nedeni yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlarda bağışıklık sisteminin aşırı tepki vermesi ve vücudun bu tepkinin doğurduğu hasarı onaramayacak kadar yaşlı olması. Sen genç adamsın.

Ben her akşam yatmadan 13 damla propolis alıyorum. Ayrıca her sabah multivitamin, koenzim-q, magnezyum, çinko, selenyum ve b12 alıyorum. Her akşam yemeğinde de turp, havuç rendesi ile maydonozlu salata yiyorum. Tüm pişirdiğim yemeklere de zerdeçal katıyorum. Her gün en az 8 saat uyuyorum ofisi geç açıyorum. Ayrıca ofiste her gün 30 dakika egzersiz yapıyorum. Çünkü yaşım 41, kalpte ritm bozukluğu var ve diyabet başlangıcı var ve obezim. Ama 20 li yaşlarda olsaydım yukarıda saydıklarımın hiç birini yapmazdım.

Eğer sigara içiyorsan sigarayı bırak, hiç bir besin takviyesi sigarayı bırakmaktan daha fazla güçlendirmez bağışıklık sistemini. Eğer çok takılıyorsan bir de multi vitamin al. Başka da yapılacak çok bir şey yok.