WMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu an dünya genelinde 50 bine dayandı hocam ölüm sayısı. Hiç teknoloji falan dinlemiyo sanki bu lanet şey.
yaani çok bilgili sayılmam bu konularda ama daha uzun sürecek bu gidişle. ha ne zaman sokağa çıkma yasağı gelir ondan sonra 2-4 hafta içerisinde hayat normale dönmeye başlar. virüsün yayılma hızını kontrol altına aldıktan sonra gerisi çözülür. zaten tüm ülke şuanda buna uğraşıyor evde kalarak veya evde kal diyerek. ama yinede yayılmaya devam edececek bu şekilde virüs. 80m insanı kontrol altında tutmakta zor ama herkes elinden geleni yaparsa hızlıca çözülür, insanlar dışarda gezmeye devam ederse bi okadar da süre uzar.
herkes evde kalacak kadar varlıklı yada zengin olmayabilir o konuda bir şey diyemem. zaten geliri olmayan veya zengin olmayan insanlar evde kalıp açlıktan öleceğime virüsten ölürüm diyerek çıkıyorlar dışarı kendi çaplarına göre haklılar fakat yinede başkalarının hayatlarını risk altına atmamalılar. o yüzden sokağa çıkma yasağını destekliyorum ben şahsım adına. ülke olarak evet iyi savunuyoruz bilmem ne yapıyoruz ama yinede de bence hiç girdirmemek virüsü devletin elindeydi. yani o kadar çevrende örnek var daha ülkende virüs yok kapat tüm kapıları sadece vatandaşlarını al, onlarıda direkt karantina altına sok ama böyle yapmadı. kapattı kapıları ama ilk zamanlar dışardan gelen herkes elini kolunu sallayarak girdi daha sonra karantina uygulaması başladı. bunu başta yapsak belkide şehirlere hiç yayılmayacaktı. tabi olay bürokratik olarak nsıl ilerler bilemem sadece kendi yorumum. sadece biraz geç kaldık diyorum etraftaki onca örneğe rağmen.