Merhaba, geçmiş yıllarda yaşanan salgın hastalıklar ve ölüm oranlarını biraz araştırayım dedim. Wikipedia üzerinde bulduğum kaynakta 1500 yıl öncesi ve sonra günümüze kadar yaşanmış salgın hastalıklar ve ölüm oranlarıyla ilgili bir liste buldum. Listede sadece 1918-1920 yıllarında İspanya Gribi salgınıyla 75 milyon insanın öldüğü yazmakta ve daha birçok 5 10 20 30 50 milyon insanın öldüğü çokça salgın hastalıkların olduğu yazmaktadır. Yani şöyle bakınca Koronavirüs bunların yanında bir hiç gibi duruyor ama Allah yine de beterinden sakınsın bizleri. Merak edip bakmak isteyenler için link paylaşıyorum. İyi forumlar herkese.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Salg%C4%B1nlar_listesi
Hocam bin yıl onceyi bırak ikinci dunya savası oncesine kadar insanların ne icin olduğu bile belli değildi. Evet salgınlar nednei ile daha fazla insan olmuş olabilir ancak o dönem ile bu dönemi sadece ölüm sayısı ile karşılaştırmak anlamsız bence. o dönemde insanlar ne olduğunu bile anlamamışlardır sonra bunu tarih yazmıştır. ancak şu anda yaşananın salgın olduğu bilincindeyiz ve buna ragmen bu kadar insan oluyor ve olmekte. Yani tarihi yorumlarken o dönem dikkate alınmalı bence.