siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizden kiraz alan Çin ve abd de daha kiraz üretemiyoruz, yazık bize diyen var mıdır acaba? Bu arada geçen sene 150 kilogram (yüz elli kilo) saman ithal edilmiş. Bu durumda gelişmiş mi olduk? Bakın daha yaptıklarımızı bile kabulldnemiyorsunuz. Haberiniz bile yok olanlardan. İha karın 5 ülkeye sarıldığından, İha konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden Ukrayna ile ortak şirket kurulduğundan da haberiniz yoktur... Keşke 20 yılda bu kasar yol alınmış, önceki 80 yılda ne yapılmış diye de bir sorabilseyfiniz...
Samanlar kapı kulede gümrükten geçiyor ülkemize geliyor bulgaristan üzerinden sana her türlü kanıtlarım bunu saman işi yapan edirneliler, bu işi gümrükte vagonlarca saman sokan insanlar hepsi yasaldır. Sen kabul etmesen bile ülkemiz yurtdışından saman alıyor bu işi yapan arkadaşlarımda var yurtdışından alıp ülkeye pazrlıyor, edirneye gelirsen istasyon mahallesinde garaj var, kamyon garajı ve burada tırlara yüklemesi yapılan, kantara giren samanlar ülkeye dağıtılıyor. Sen bunu haberlerde göremiyorsun çünkü. Ukrayna ile şirket kurdukta hadi satıldı ihtaç edildi kimlere siha satıldı onları göstermeni istedim ben.

Geçmişe bakmayız geleceğe bakarız, şuanda s400 aldık kurabilecekmiyiz acaba, kursakta aktif edebilecek miyiz. Edemeyiz ABD ne isterse onu yapacağız, çünkü güçlü bir ekonomimiz yok. ABD bize ambargo koyar ama biz onlara koyamayız. Satılan savunma sanayi sihaları için kaynak sunarsan bilgilenmiş olurum. Ukrayna ile ortak şirket kuruldu haberlerini gördük ama şirket kuruldu daha bir icraat göremedik, inşallah başarılı olunur, çünkü ukrayna ile anlaşma yapıldı rusya bizi suriyede vurdu. Acaba üretim yaparsalar neler olacak meçhul.