GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Est olurmu öyle şey savunma sanayine laf ettim mi ben hiç? Acaba siha ları nezaman ihraç etmişiz özür dilerim ben bilmiyorum kaynak gösterirsen öğrenirim. Ayrıca saman konusu deyip geçme bukadar basit birşeyi yurtdışından almak koca devletin üretememesi acizliktir. Çiftçilik yapan varsa çevrende anlatsın sana. Dalga geçilecek bir durum yok, saman dediğimiz şeyi üretemeyip dışarıdan alıyorsun, bu saçma sapan değil çok acı bir gerçektir. Don gömlek dediğin tekstil ürünlerini üretemeyelim bakalım ozaman gör sen ihracat ne olacak. Türkiye tekstil ülkesi svunma sanayi diyorsunda sanırsın f35i biz üretip satmışız. Daha ürettiğimiz tankların hangi parçası bize ait yerli milli, bozulan motor için adam arıyorlar. Altay tankı yapıldı yerli milli, motor sorunu var hala çözemediler ne oldu? Milli dediğimiz şeylerin çoğu altay tankı gibi % bilmem kaçı katarlılara ait. Savunmamızın %70ini biz üretiyoruz demişsin,

Mesela neler yaptık bu alanda %70 çok büyük bir rakam. Hava savunma sistemi ürettik mi? Kargo uçağı ürettik mi? Yakıt ikmal uçağı ürettik mi? F16 türünde svaş uçağı ürettik mi? Yeli tank ürettik mi? (tank ürettik sözde hala motorunu çözemediler) Mesela %70ini sağladığımız üretimler nelerdir? Siha var buna tamam, silah falanda var tamam, helikopter var. Şuanda bulunan F16'lar kritik düzeyde zaten, 6000 saat uçuş ömrü var ve yıllardır envanterde bunların süreleri dolunca sıkıntı çıkaracak alternatif olarak ne koyacaz yerine?
Bizden kiraz alan Çin ve abd de daha kiraz üretemiyoruz, yazık bize diyen var mıdır acaba? Bu arada geçen sene 150 kilogram (yüz elli kilo) saman ithal edilmiş. Bu durumda gelişmiş mi olduk? Bakın daha yaptıklarımızı bile kabulldnemiyorsunuz. Haberiniz bile yok olanlardan. İha karın 5 ülkeye sarıldığından, İha konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden Ukrayna ile ortak şirket kurulduğundan da haberiniz yoktur... Keşke 20 yılda bu kasar yol alınmış, önceki 80 yılda ne yapılmış diye de bir sorabilseyfiniz...