siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam neden devlet hiç yardım etmiyormuş gibi yazıyorsunuz gerçekten anlamıyorum. 12 milyon emekliye haftaya 12 milyar ödeme yapılacak, 2 milyon haneye 2 milyar artı ödeme yapılıyor, milyonlarca kişiye 1750 TL den başlatan işten çıkan ya da şimdilik çıkmış olana ödeme yapılacak, 6 milyar TL sağlık çalışanla tona verilecek, binlerce emekliye zam yapıldı, vergiler ötelendi ve tüm hayat neredeyse durduğu için devletinde gelirleri durdu... Şimdi bu kadar büyük yükün bu kampanyadan toplanacak 300- 500 milyonla mı yapılacağını düşünüyorsunuz da devlet neden yardım istiyor demişsiniz...
Devlet 12 milyon emekliye 12 milyar ödeme yapıyor adam 30 sene çalışıyor 1400tl emekli maaşı alıyor bumu devlet. Senede 2 kere 1000tl 750tl ikramiye dağıtması devleti büyük göstermez, zaten yapılıyordu erkene aldılar marifet değil bu, yapacaklar tabi. Vergiyi alırken iyi, hiçbirşey üretemeden dünyanın en pahalı ürünlerini kullanmak bizde, sosyal olarak ne yapabiliyorsunuz? Çalıştığınız maaşı 3 4 ay biriktirip yurtdışı tatili yapabiliyor musunuz? Türkiyeye dünyanın dört bir yanından turist geliyor tatile, adamlar 6 ay çalışıyor 1 ay dünya turu yapıyor, sen 6 ay çalışıp napıyorsun?

Bizim demek istediğimiz nokta şu; doğal afet yada herhangi bi olayda birkerede devlet 1 2 hafta sonra yardım bağış toplamasın, birkere devlet çıksın 1 2 ay bi destek olsun şu bağış olmadan. Elazığ depremi oldu hemen tv programlarına yardım yardım yardım, destur arkadaş daha enkazdan çıkaramadılar insanları hemen yardım yardım. Biz halk olarak oradki vatandaşımıza elbet yardım ederiz ama önce bi devlet yapsın büyüklüğünü bakalım. Binlerce emekliye zam yapıldı acaba % kaç zam yapıldı? 50tl maaşına zam alıyorsun sabah 50 tane şeye %50 zam geliyor bumudur?

https://twitter.com/1parcatuhaftik/s...66174775336960

İzlersin hocam tartışmaya gerek yok twitter'ı aç, muharrem inceyi fatih portakalı izle. Herkesin savunduğu düşündüğü şeytler vardır, benim dediklerime sen herzaman cevap bulabilirsin, bende senin dediklerine bulabilirim, bu böyle uzayıp gider. Sonuç olarak halk şuanda herzamanki gibi bağış yapacak çünkü vefalı bir toplumuz biz.