fatıraları ödeyen, kitaları ödeyen bir devlet örneği verebilir misiniz? ama o şunu dedi bunu dedi şeklinde değil kanıtlı..bir de fransa da yardım kampanyası başlatmış haberlere göre...fransızlara göre yabancı uyruklu olarak siz ne düşünüyorsunuz???
INGILTERE bir ornek mesela !!
Korkmayin, evlerde kalin. maslarinizi %80 ini biz odeyecegiz dedi calisanlara.
Sirketlere 10bin hibe ve 25-50bin £ arasi sifir faizli kredi sozu de verildi. Kendi isi olanlara da son 3 yil kar bildirimine gore yardim edecegini aciklandi.
Bu sadece ana hatti ama net bir sekilde hukumet kimseyi yardim paketin disinda birakmacayiz dedi.
Ev sahibim zorlanirsan 3aya kadar kirayi ertele, nasilsa ev kredisi ertelendi benim, kredi odemem olmayacak dedi. Turkiyede bankalar birak ucretsiz kredi ertelemeyi, ertelemek isteyenlere de fais ucretler cikartiyor.
Virgin media telefon paketime 20GB ekstra ve sinirsiz konusma hakki verdi onumuzde 3 ay icin. Su elektrik ve gas sirketlerinden bir hareket yok cunku onlar zaten aylik odenmiyor...
bunu dedi sunu dedi istemiyorum, kanit istiyorum yazmissiniz da bu isler kahve muhabetindeki gibi kolay olmuyor, once mecliste konusulur, uzmanlar paketleri ve sartlari belirler ondan sonra harekete gecer ve bu 2 ay surebilecegini zaten basbakan cikip soyledi. Detaylari ingilzcen varsa gov.uk sitesinde mevcuttur. Ama eminim, sizin gibi zihniyettekiler buna da bir kilif uydurur, ama soyle ama boyle diye cevap vermekten utanmaz