Merhabalar hocam,
Öncelikle ben de sizinle aynı durumdayım. Uzun süredir işsizim, Evliyim ve ellerinizden öper iki yaşına girmek üzere olan bir prensesim var.
Kira, faturalar,mutfak, bebek masrafları gerçekten çok yıpratıcı.
Şimdi size sosyal yardım sürecinden bahsedecem. Sosyal yardıma başvurdum ben önce bir iki gün sonra gelip evi falan inceliyorlsr not alıyorlar. Bir defaya mahsus gıda yardımı yapılıyor en azından benim öyle oldu ( 7 ay önce) ama yapılan gıda yardımı güzel bir paket 500 tl'lik gıda var içinde en az biz minik bir aile olduğumuz için bize 2 ay yetmişti
Yeşilkartlı oluyorsun, Sağlık harcamaları pek olmuyor ama ilaç yazılsa belli bir ücret ödüyorsun, cüzi bir miktar. Sonraki süreçte ise çocuk varsa çocuk başına ayda 35 tl yardım parası alıyorsun ama 2 ayda bir yatıyor ve 70 tl yatıyor. Sonra elektrik faturası yardımı var ayda 70 tl elektrik faturası yardımı alıyorsun. Tabii nakit değil, faturanı ptt'den ödersen 70 tl fatura indirimi yapılıyor.
Onun dışında bayramlarda falan 200 tl bayram erzağı yardımı yapılıyor. Şimdi mesela bu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği 1000 tl yardım bize yapılacak mı yapılmayacak mı bilmiyorum ama umutluyum, muhtemelen yapılır.
Allah yar ve yardımcımız olsun. İnşallah bu günleri atlatırsınız hocam..