Daha az görüntülemeye daha çok tıklama alan kişinin sitesinde TBM her zaman daha yüksek olur. En önemli etkenlerden birisi TO dur.
Google şu mantığı çıkarıyor. Sen reklamı o kadar çok gösterdin ama gösterdiğin reklamla içeriğin çok alakalı değil yada reklamı doğru bir şekilde gösteremediğin için ideal tıklama sayısına ulaştıramadın. Beni sonuca götüremedin. Bu nedenle beni daha az maliyet ile sonuca götüren daha az görüntüleme ile daha çok tıklatan kişiye reklam verenin TBM sine göre daha fazla kazanması gerektiğini düşünüyorum der. Algoritma bu kadar basit aslında.
Bu sonuç reklam veren için ROAS dediğimiz yada dönüşüm optimizasyonu yansıması için gerekli bir işlemdir. Reklam verenin, maliyetine göre reklamının doğru mecrada , doğru kitleye ulaştırılması için gerekli bir algoritmadır. Sizin sorununuz ile yorumlarsak sitenizin içeriği ile alakalı doğru reklamlar yayınlanmıyor olabilir. Panelden reklamları filtrelettirmeyi deneyin.
Dediğinizde haklı olabilirsiniz, ama ortalama 0,90 civarı alırken, bugün 0,07'ye düştü. Tıklanmadığından gelirin biraz düşmesini anlayışla karşılayabilirdim ama bu absürt biraz, size dünün ve bugünün raporlarını atıyım;