Gösterdiğiniz çalışmalardan yola çıkarak "bu tip" diye bağladığınız konular birbirinden çok bağımsız. Beyin oldukça kompleks bir yapıya sahip. Evrimsel süreçte birçok mekanizma cinsiyetler üzerinde farklılıklar oluşmasına neden oldu. Gel gelelim eğer araştırırsak beyindeki farklılıkların sadece kadınlara özgü bir sihir olmadığını görürüz. Dediğim gibi, farklılıklar elbet ki mevcut ama "ekstra güven" oluşturması için yeterli değil. Bu konudaki bilimsel çalışmaları da iki taraflı incelemeden direkt kadınlara yönelik yorumda bulunmak yanlış. Bunları doğuştan gelen bir yetenek olarak nitelendirmek de çok çok yanlış.
Ben bir şey iddia etmedim. Yapılmış bilimsel çalışmaları ve teorileri öne sürdüm. Kişilerin neden dil yeteneği gerektiren işlerde kadınlara daha fazla güven duyma eğilimi gösterdikleri ile ilgili de fikrimi belirttim. Ancak sizin ne demek istediğinizi daha doğrusu söylediğim kısımda neye karşı çıktığınızı net olarak algılayamadım o yüzden de bir yanıt veremiyorum maalesef.
Konular bağımsız demişsiniz, kadın beyni sihirli değil demişsiniz, evrim filan demişsiniz ..bir yere bağlanacağını düşündüm ama cümlenizin sonunda, kadınların dil yetenekleri konusunda erkeklerden daha iyi olabilme ihtimali üstüne kurulan teoriler ve ilgili bilimsel çalışmalarla bu konunun alakasız olması ile ilgili ne dediğinizi gerçekten anlayamadım. Ya da benim belirttiğim çalışmaların kadınlara özgü bir sihir barındırdığı ile ilgili kendi yazımda da bir şey bulamadım. Alaka kuramadım özür dilerim. Yoksa fikrinizi tartışmak isterdim.