Birisi çıkmış cahille sohbet mohbet demiş üst tarafta. Atmış tutmuş kendisince. Çok boş yapmış.

Benim babam özel sektör çalışanı. 50 yaşında. Emekli olmak için primi doldu, gün bekliyor. Babam o yukarıda cahil falan diyen adamın yaşı kadar çalışmışlığı vardır. Kendisi pazarlamacı, SSK'lı bir çalışan. Aldığı asgari ücretten dahi vergi kesintisi yapılıyor.

Hayat eve sığar ya, babam eve sığamıyor. Patronu şimdi yola çık dese, çıkmak zorunda. Yoksa işten atılır, devlet bunun için bir önlem almadı.
Herkes kendi ohalini ilan edecekmiş ya. Babam mesela nasıl bir ohal ilan etmeli?
Devlete aldığı maaştan dahi vergisini vermekte. Hak ettiği şey bu mu bir vatandaş olarak?

Annemin kullandığı ilaçlardan dolayı bağışıklık sistemi düşük. Bizler evden çıkarmıyoruz, tüm tedbirleri alıyoruz. Peki ya babam ne yapsın? Babam nasıl bir tedbir alsın? Taşıyıcı olarak eve gelse, anneme bulaştırsa aldığımız tedbirlerin ne anlamı kalacak?

Babam kimseden 1 kuruş para almaz. Ben oğlu olarak dahi para vermeye çalıştığım vakit "ayıp etme Metehan, cebine koy onu" diye azarlar beni. "E o zaman sen bak" diyecek kişiler olacaktır. Ondan yazıyorum bunu. Adama işten çık mı diyeyim?

Biz bize yetermişiz. Bırakın Allah aşkına. Herkes kendine yettiği kadar.

Benim babam kendisine yetmek zorunda. 1 ay ödemeği zaman faturaları, 1 hafta yapmadığı zaman mutfak ihtiyaç alışverişini kim kime neyi yetiriyor?

İnsanlar dolu, insanlar boğazına kadar dolu. Hala boş boş cahille sohbetmiş, mahille sohbetmiş diye yorum yapmayın. İnsanları daha fazla germeyin. BOŞ YAPMAYIN!